Cultural Appropriation Met Jerry Afriyie En NRC Media Holding B.V.

, , Comments Off on Cultural Appropriation Met Jerry Afriyie En NRC Media Holding B.V.

Kent u Jerry Afriyie?

Hij is een anti-racisme slash anti Zwarte Piet “activist”.

Heel in het kort betekent dit dat Jerry, als mediahoer, iedere gelegenheid moet aangrijpen om te mekkeren en te huilen over “racisme”. Als Beyonce haar teen stoot? Dan kan Jerry een artikeltje schrijven, of aanschuiven bij Matthijs en lekker uithuilen over “racisme”. Als we Jerry moeten geloven dan is Nederland een af-schu-we-lijk racistisch land; we hangen nog net geen negers op aan viaducten, maar het scheelt weinig.

Dit is cultural appropriation met Jerry Afriyie en NRC Media Holding B.V.

Victim

NRC: #staystrongnouri #maarjezusjekrijgtgeenbaan.

Ik heb er geen woorden voor. Uit mijn pen stroomt: „Heel veel sterkte en kracht gewenst in deze moeilijke tijd.” Net als vele Nederlanders leef ik mee met Abdelhak Nouri, ook bekend als Appie, zijn mooie familie en alle betrokkenen. Dit is een harde klap die voelbaar is in alle hoeken van Nederland. Het komt hard aan als een jonge, bewegelijke belofte uit het niets ter aarde stort en bewegingloos wordt afgevoerd naar het ziekenhuis.

Er valt Ik moet eerlijk bekennen dat het voorval mij ook bezighoudt. Helemaal na het zien van de vlog van Nouri op de dag van zijn debuut voor Ajax op YouTube. Tussen mijn dagelijkse activiteiten door blijft de onzekere toekomst van Nouri mijn gedachten domineren. Ik zag honderden mensen op een pleintje staan terwijl ze „Nouri” riepen. Ik zag duizenden berichten op social media en tientallen artikelen die aan hem gewijd waren. Het ene nog mooier dan het andere. De emoties, de tranen en de onbeschrijfelijke liefde voor het jonge voetbalwonder uit Amsterdam-West. geld te verdienen en likes te scoren met alle rouwporno.

Er werd geschreeuwd over Allah en allemaal mensen gingen bidden.

Daarna raakte een vent gewond. Hij kreeg een vuurpijl in z’n gezicht. Die kant van z’n gezicht is nu volledig verlamd.

Ik vond het allemaal wat etnisch en middeleeuws.

(Sorry).

Duidelijk is het: iedereen houdt van Nouri! Maar als wij straks weer ons leven oppakken en Nederlanders van Marokkaanse afkomst blijven bestoken met negatieve framing, islamhaat en vooroordelen, dan zijn onze intenties, hoe goedbedoeld ook, richting Nouri en zijn familie, triviaal en moreel betekenisloos. Je kunt een individu niet van zijn gemeenschap lostrekken en zeggen: hij is een goeie. Of erger: hem claimen, terwijl je de rest van de gemeenschap blijft bejegenen met onwaarheden, argwaan en angst.

Goed he?

Zelfs als een Marokkaanse Amsterdammer extreem positief geframed wordt – iedereen is dol op Nouri – dan moet je nog zeiken over negatief framen.

Dat is de essentie van slachtoffer politics, je bent altijd slachtoffer, ook als je wint.

En Jerry?

Don’t look now, maar eh… claimen?

Wat ben jij hier aan het doen dan, kutlul?

Het feit is: Nouri is en blijft een Nederlander van Marokkaanse afkomst. Dezelfde gemeenschap die sinds 9/11 dagelijks openlijk wordt aangevallen. Moslimhaat is een groot probleem in Nederland. Het politieke discours draagt bij aan de toename van aanvallen op moskeeën en moslims. Wilders, die Pim Fortuyn nog bekritiseerde, is nu zo ver doorgeschoten dat zelfs Pim Fortuyn zich in zijn graf omdraait.

Mensen zijn – sinds 11 September – inderdaad een beetje klaar met de Islam.

De vele terroristische aanslagen sindsdien, de complete religieuze waanzin die we dagelijks lezen in de Islamitische wereld hebben niet bepaald geholpen.

Het is echter geen haat. Mensen zijn er klaar mee.

Mensen – en ik ken er talloze – willen helemaal niets meer met religie te maken hebben.

Identity politics ben ik eigenlijk ook wel klaar mee, maar goed, doe je best Jerry.

Er zijn meer Nouri’s en zij mogen niet onbevangen Nederlander zijn, als het aan menig politicus, academicus en miljoenen Nederlanders ligt. Nederlanders van Marokkaanse afkomst lopen iedere dag kans etnisch geprofileerd te worden of uitgemaakt worden voor kut- Marokkaan en terrorist. Als Nouri ergens had gesolliciteerd, was hij waarschijnlijk geweigerd om zijn achternaam. Werkgevers kunnen en mogen sinds dit jaar het zusje van Nouri weigeren als ze een hoofddoek draagt op het werk. Dit zijn maar enkele voorbeelden uit de praktijk.

En terecht, je bent aan het werk. Dat vergt enige mate van inspanning, concentratie en samenwerking met anderen. Geloof in een onzichtbaar en onmeetbaar wezen in een evenzo onzichtbare en onmeetbare Hemel heeft daar geen ene ruk mee te maken. Sterker nog: het leidt alleen maar af.

Dat sollicitatieverhaal heb ik elders behandeld. Het blijkt dat – met name extreem religieuze Marokkanen – het prima doen op de Amsterdamse arbeidsmarkt.

(Een heul stuk beter dan wij red.)

Kutmarokkaan en terrorist is een gok, ik betwijfel dat.

En… ik gok… dat er meer vrouwen in Amsterdam lastiggevallen worden door “kut”marokkanen dan dat er Marokkanen zijn die “kut” of “terrorist” naar hun hoofd geslingerd krijgen.

Jammer dat je geen cijfers hebt, Jerry.

Dat is normaal: je bent die arme Nouri aan het claimen voor je cause en je bent dus weer eens louter ideologisch bezig.

Over de rug van die arme voetballer en z’n familie.

Dat noem je een ghoul of een vulture.

Willen wij graag een betekenisvolle en een positieve bijdrage leveren voor Nouri en zijn zusje, laten wij dan niet alleen bidden voor zijn spoedige herstel, maar laten wij ook iets doen tegen islamhaat in de samenleving, zodat de andere Nouri’s een eerlijke kans krijgen op de arbeidsmarkt en elders in hun land, Nederland.

De Gemeente Amsterdam zoekt een nieuwe deradicaliserings specialist.

Misschien is dat iets voor de zus van Nouri?

Arme Nouri wordt in ieder geval niet beter van dit artikel.

Hij wordt gebruikt als niet meer dan een prop, voor de agenda van Jerry.

 

Share