Criminelen En Jihadis: Just Good Friends? (Jihad In Spijkerbroek)

, , Comments Off on Criminelen En Jihadis: Just Good Friends? (Jihad In Spijkerbroek)

We hebben in diverse kranten en veiligheidsrapporten kunnen lezen dat terroristen geregeld beginnen als ‘gewone’ teringlijers. Men doet het slecht op school, grote bek, vechtpartijen, winkeldiefstal, brommer pikken… heel veel meiden lastig vallen (en daar waar mogelijk in elkaar slaan). Daarna volgt er (kortstondig red.) een echte criminele loopbaan: drugs, overval, autodiefstal, afpersing, geweld een vuurwapen etc. Dat gaat dan allemaal grandioos mis en er volgen diverse arrestaties, schulden en andere problemen. De “ouders” van dit soort leuke, diverse, multiculturele, tolerante en progressieve jongens zijn gedurende die jarenlange nosedive naar de bodem vooral hard aan het schreeuwen over “racisme” en “mijn kind is een engel, hij doet niemand kwaad”.

Ergens in die brei van ellendige problemen besluit de etnisch-religieuze ‘gewone’ teringlijer plotseling super religieus te worden.

Hij laat z’n baard staan.

Trekt een mooie jurk aan.

En heeft de rest van z’n leven nog maar een (1) boek nodig.

Daarna moeten we een beetje mazzel hebben.

De meeste van dat soort malloten kappen echt met de misdaad en proberen vroom en netjes te leven.

Het gebeurt veelvuldig dat criminelen plotseling God vinden en hun leven beteren.

Je kunt dus ook Allah vinden en het rechte pad op gaan.

Een <x> aantal van deze (nu extreem religieuze) teringlijers gaat echter op zoek naar ongelovigen.

Want die moeten allemaal dood.

Criminelen en Jihadis gaan gewoon heel goed samen.

Just Good Friends

Ik kwam dit gisteren tegen.

Omroep Gelderland: Jihadvlag en drugs in jeugdgevangenis De Hunnerberg.

NIJMEGEN – De directie van de Nijmeegse jeugdinrichting De Hunnerberg is ernstig in verlegenheid gebracht door foto’s die Omroep Gelderland in handen heeft. Op die foto’s staan gedetineerden afgebeeld met drugs en een jihadvlag. Ook zijn ze gekleed in djellaba. Een anonieme tipgever speelde de foto’s door aan Omroep Gelderland. Het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigt dat de foto’s in de Hunnerberg zijn gemaakt. Een woordvoerder wil verder niet op de zaak ingaan, maar laat in een schriftelijke verklaring weten dat het bezit van ‘drugs, telefoons en voorwerpen van discriminerende, aanstootgevende of militante aard’ tegen de regels is.

Oh het is tegen de regels?
Nou, dat wordt zonder toetje of televisie naar bed.

De foto’s zijn geweldig leuk.

Het doet een beetje denken aan een video van Rapper Boef.

Op een paar foto’s wordt de jihadvlag getoond, die ook wordt gebruikt door jihadistische terreurbewegingen als Al Qaida, Jabhat al-Nusra en Islamitische Staat. Het ministerie zegt dat in jeugdinrichtingen ‘zowel preventief als reactief wordt gewerkt om radicalisering tegen te gaan en waar nodig aan te pakken’. Welke concrete maatregelen genomen zijn, wil de woordvoerder niet zeggen. De foto’s zijn volgens het ministerie drie jaar oud, maar toch circuleren ze nog op internet. Advocaten van de jeugdige gedetineerden die op de foto staan, zeggen niet op de hoogte te zijn van de afbeeldingen. In de Hunnerberg zou deze week over de foto’s zijn gesproken met gedetineerden, maar dat wil de directie niet bevestigen. Die verwijst naar het ministerie van Veiligheid en Justitie, dat in verband met privacy van de jongeren geen verder commentaar geeft.

Even opletten?

Wannabe Jihadi mongolen die heel veel foto’s online zetten?

Die zijn heel erg bezorgd om hun privacy.

Nod Yes Icon

Dan gaan we eerst een tijdje vreselijk deugen met het CDA en de SP.

CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg is geschokt door de foto’s. ‘Dat er zaken naar binnen gesmokkeld worden, daar sta ik niet meer van te kijken’, zegt de politica, die zelf jarenlang locatiedirecteur van een jeugdinrichting was. ‘Maar dat ze dan jihadvlaggen naar binnen smokkelen, dat vind ik toch wel verontrustend.’ Ze wil de kwestie donderdag aan de orde brengen in een debat met staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie. Ook Kamerlid Michiel van Nispen van de SP is geschrokken. ‘Dat is niet acceptabel. Dit soort spullen horen absoluut niet thuis in een jeugdgevangenis.’ Hij wil dat wordt onderzocht hoe de spullen binnen de muren van De Hunnerberg zijn terechtgekomen. ‘Deze jongeren hebben strafbare feiten gepleegd, moeten hun straf uitzitten en worden behandeld, zodat ze op termijn weer veilig kunnen terugkeren in de samenleving. Dat ze dit soort spullen hebben getuigt er in ieder geval van dat ze er nog niet klaar voor zijn.’

Nog niet klaar voor zijn?

Aangezien de foto’s drie (3) jaar oud zijn?

Kun je er vergif op in nemen dat een aantal van deze uiterst tolerante, diverse, multiculturele, progressieve jongeren allang en breed vrij zijn.

(Kutlul! red.)

Na het deugen krijgen we dan een soundbite van de PVV.

De PVV is van mening dat de jeugdige gevangenen moeten worden vervolgd voor drugsbezit. Ook zou de partij van Wilders graag zien dat de jihadvlag in Nederland verboden wordt, zodat ze ook daarvoor vervolgd zouden kunnen worden. PVV-Kamerlid Gidi Markuszower: ‘Het wordt tijd dat jeugdgevangenissen als serieuze gevangenissen worden gezien, en niet als een soort Duinrell of Ponypark Slagharen.’

Zowel Duinrell als Ponypark Slagharen is vele malen zwaarder dan deze jeugdgevangenis.

In beide pretparken mag je namelijk geen drugs gebruiken.

Als je het doet word je gillend gek in die ritjes.

En als je daar drinkt en die ritjes in gaat wordt je kots- en kotsmisselijk.

Die pretparken hebben ook al geen TV of tafelvoetbal.

Dijkhoff stuurde twee maanden geleden het inspectierapport van de doorlichting van de Hunnerberg aan de Tweede Kamer. Daarin werd kritiek geuit op de beveiliging van de Nijmeegse jeugdinrichting. Zo zou niet goed worden bijgehouden wie er op bezoek komt en of bezoekers ‘piepvrij’ de inrichting binnenkomen. Daarnaast zouden medewerkers van De Hunnerberg in theorie ook zonder veel problemen een telefoon de inrichting kunnen binnensmokkelen. In het rapport wordt beschreven dat jongeren soms maandenlang geen controle krijgen op de spullen die ze in hun cel hebben. De Inspectie vindt het ook geen goede zaak dat beveiligers soms hun hele dienst naar camerabeelden zitten te kijken: ‘Voor de alertheid is dit geen wenselijke situatie.’

Okay nou doen we even alsof ik voor de politie werk. Ik lees dit soort dramas over jonge, criminele Marokkanen en Jihadis een keer of tig. Maarrrrr…. ik mag niet etnisch profileren. Als ik dat doe dan ben ik namelijk een vieze, witte, cisgender, heterosexuele racist die onderdeel is van de verkrachtingscultuur. Nee, als agent, moet ik net zoveel aandacht besteden aan een blauwharige bejaarde die met ‘r rollator haar tekkel aan het uitlaten is als aan deze geradicaliseerde fuckheads.

(En vooral diversiteit blijven vieren red.)

Lijkt mij overigens een hartstikke goed idee als dit soort teringlijers straks lekker anoniem kunnen solliciteren.

Daar zitten werkgevers vast om te springen.

Ik vind het allemaal een beetje “Jihad In Spijkerbroek”. Fok die kids. Die zitten zo weer achter tralies.

 

Share