Counter Terror Met Tom Zwart: Handen Schudden Met Mensen Die Geen Handen Mogen Schudden

, , Comments Off on Counter Terror Met Tom Zwart: Handen Schudden Met Mensen Die Geen Handen Mogen Schudden

Ik weet niet of u de nieuwe trend heeft ontdekt?

Witte, Nederlandse, hoogopgeleide, progressieve, heterosexuele, cisgender hoogleraren kunnen dikke punten scoren met Islam apologetiek.

Ik kwam dit enige dagen geleden al tegen.

Leest u even mee?

NRC: Moslims zijn bondgenoten in de strijd tegen jihadisme.

De titel is direct goed.

(En een vleugje sturend red.)

Zijn alle Moslims bondgenoten in die “strijd tegen Jihadisme”?

Neen.

Shaking No Emoticon

Slechts een klein groepje. Ik wil zonder meer geloven dat de Pakistaanse ISI enorm veel doet om te voorkomen dat geflipte Jihadi’s een Moskee in Islamabad opblazen… maar tegelijkertijd financiert ISI natuurlijk wel al jarenlang de Taliban. Ik wil zonder meer geloven dat Iran vreselijk veel doet om de opium smokkel door de Taliban richting Iran tegen te gaan…. maar tegelijkertijd financiert Iran natuurlijk wel al jarenlang Hezbollah. Ik kan zo doorgaan.

De wereld werd vorige week opnieuw opgeschrikt door enkele bloedige aanslagen die werden opgeëist door IS. Hoewel veel rond de aanslagen in Catalonië nog onduidelijk is, lijkt de imam uit Ripoll daarin een leidende rol te hebben gespeeld. De beslissing van minister Stef Blok (VVD) om imam Fawaz Jneid een half jaar de toegang tot de Schilderswijk en Transvaal te ontzeggen, is daarom op het eerst gezicht verstandig. Volgens de woordvoerder van de minister is de imam een gevaar voor de nationale veiligheid omdat hij een intolerante boodschap verkondigt. Door die intolerante boodschap draagt hij bij „aan het radicaliseringsproces in de richting van jihadisme”, in een wijk waar radicalisering al een probleem is.

Die onduidelijkheid is inmiddels verdwenen.

De Imam vergiftigde vier hele jonge Marokkaanse jongens met desastreus resultaat.

Wat vooral steekt is dat Fawaz Jneid een salafistische imam is. Salafisten willen de islam nieuw leven inblazen door terug te keren naar de zuivere leer ten tijde van de Profeet. Volgens het kabinet zetten salafisten aan tot haat, onverdraagzaamheid en afzondering en proberen zij de vrijheid van anderen in te perken. Daarom heeft het kabinet besloten om de activiteiten van salafisten te gaan ‘verstoren’. Regels worden op hen strenger toegepast dan op anderen en instrumenten die daarvoor niet bedoeld zijn, worden ingezet om hen dwars te zitten. Het gebiedsverbod is een goed voorbeeld van die strategie: de imam spreekt zich inderdaad regelmatig negatief uit over lhbt en feminisme, maar dat is nog geen reden om hem een verbod op te leggen dat bedoeld is om terrorisme tegen te gaan. De pogingen van burgemeester Pauline Krikke om de imam te beletten zijn boekhandel als gebedshuis te gebruiken met behulp van de erfpachtvoorwaarden passen ook in deze strategie.

“Volgens het kabinet” is geestig, Tom.

Zullen we eens aan homos, Joden, gematigde Moslims, Christenen en ongelovigen vragen wat ze vinden van Salafisten?

En zullen we dan tevens eens vragen wat Salafisten van die groepen mensen vinden?

En “spreekt zich regelmatig negatief uit” is nog veel geestiger: deze gek roept echt op tot de vernietiging van alle Joden en uiteraard moeten alle homos hartstikke dood.

Dat vindt Tom geen enkel probleem want Tom is niet Joods?

Staatssecretaris Sander Dekker (VVD) was de eerste die deze ‘verstoringstrategie’ toepaste toen hij weigerde om een islamitische middelbare school in Amsterdam te bekostigen. Hij had er geen vertrouwen in dat op de school goed burgerschapsonderwijs zou worden gegeven. De Raad van State heeft deze weigering onlangs vernietigd. Een andere tactiek is het verplicht stellen van een tewerkstellingsvergunning voor moskeeën die buitenlandse imams uitnodigen voor een gastlezing. Dit instrument, dat bedoeld is om verdringing op de arbeidsmarkt door buitenlandse werknemers te voorkomen, wordt zo een middel om voorgangers met onwelgevallige opvattingen buiten de deur te houden.

Inmiddels hebben ook vrijwel alle andere Islamitische scholen in Amsterdam van zich laten horen, Tom.

En je raadt het nooit, maar ze roepen allemaal – vrij luidkeels en in goed verstaanbaar Nederlands – dat deze nieuwe Salafisten school een absoluut drama is.

De “school” is daarvoor ook al eens dicht getimmerd wegen wanbeleid en waardeloos onderwijs.

Ook dat vindt Tom geen enkel probleem want hij heeft z’n middelbare school diploma al.

(En kwetsbare, jonge kinderen verdienen geen enkele vorm van bescherming tegen een zieke, regressieve ideologie).

janna

De verstoringsstrategie kan om een aantal redenen juridisch niet door de beugel. Ze vormt een vergaande inbreuk op de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst van Fawaz Jneid. Het gebiedsverbod maakt het de imam onmogelijk om bijeenkomsten met de leden van zijn geloofsgemeenschap te hebben, terwijl Nederland aan de andere kant wel vindt dat China dit soort illegale ‘huiskerken’ moet gedogen. Het gebruik van regels en voorschriften die daarvoor niet zijn bedoeld om de salafisten dwars te zitten is onrechtmatig. Bovendien biedt onze Grondwet geen enkele grondslag voor zo’n verstoringsbeleid. Als men al moeite heeft met de uitspraken van de imam omdat ze onverdraagzaam en haatdragend zijn, zou een vervolging door het OM het aangewezen middel zijn. Als de overheid van de burgers van dit land verwacht dat ze de kernwaarden van de democratische rechtsstaat onderschrijven, moet zij zelf natuurlijk wel het goede voorbeeld geven.

De ‘illegale huiskerken’ waar Tom het over heeft betreft een kleine groep diep gelovige Chinese Christenen en Falun Gong.

Deze beide groepen hebben – tot nu toe – NUL aanslagen gepleegd in China en roepen niet op tot het omverwerpen van de Chinese staat.

Ze willen China dan ook niet veranderen in een regressieve, middeleeuwse theocratie.

Maar goed, laten we meedoen met Tom’s waanzin.

Tom streeft naar een meer absolute en meer pure vorm van “democratische kernwaarden” zoals Vrijheid van Meningsuiting (VvMU).

Dat betekent concreet dat zo’n losgeslagen prediker in Ede, gewoon in de Kerk op zondagochtend kan zeggen dat de Joden toch echt Christus hebben vermoord en dat de Al Aqsa Moskee vernietigd moet worden zodat diezelfde Joden de Tempelberg opnieuw kunnen opbouwen en dan vergaat de wereld en komt de Messias en volgt de Apocalyps.

Het betekent dat Geert Wilders gewoon mag zeggen hij vindt dat alle Marokkanen gedeporteerd moeten worden, allemaal meteen.

Het betekent dat witte, extreem nationalistische Nederlanders gewoon mogen zeggen dat ze vinden dat alle zwarte mensen veel kleinere schedels en dus hersens hebben en dat het eigenlijk een soort pratende apen zijn.

Het betekent dat meer xenofobistische politiemensen gewoon mogen zeggen dat alle Marokkanen zware criminelen zijn die lukraak gestopt, gefouilleerd en opgepakt mogen worden.

En bloggers zoals ik?

Nou wij mogen dan bijvoorbeeld zeggen dat we vinden dat alle Jeugdkruisvaarders van Amsterdam tegen de muur gezet moeten worden en kapot geschoten moeten worden ergens onder dat viaduct bij de Overschiestraat.

Toegegeven: dat zijn “negatieve uitspraken” over hele groepen mensen, maar dergelijke uitspraken vormen juist de “kernwaarden van onze democratische rechtsstaat”.

Tom is dus een voorstander van veel meer polarisatie, haat, intolerantie, discriminatie en straight up racisme.

Nod Yes Icon

Maar de verstoringstrategie is vooral bedenkelijk omdat daarmee een groep moslims ten onrechte als verdachte gemeenschap wordt weggezet. Het is waar dat de salafisten streven naar de vorming van een islamitische samenleving. Maar zij proberen dit doel te bereiken met vreedzame democratische middelen. Daarin verschillen zij van jihadisten, die een islamitische staat willen vestigen met geweld.

Nou, laten we Tom eens een beetje bijpraten.

Tom?

Weleens gehoord van de Communistische Partij Nederland?

Of de kraakbeweging van de jaren ’70-’80?

Beide groeperingen streefden een heel ander soort maatschappij na en deden dat inderdaad met democratische middelen.

En mochten ze dat, Tom?

Als Salafisten met “democratische middelen” Nederland willen veranderen in een middeleeuws Kalifaat?

Dan is dat een groot probleem, Tom.

Denk je dat die Salafisten lekker meedraaien in die maatschappij?

Zijn ze lekker verbindend bezig, Tom?

Als Baudet, of Wilders, of TPO, of GeenStijl, of Wierd Duk iets “fouts” zegt is het hek van de dam.

Als je iets lelijks zegt over Sylvana Simons of de vader van Malala Yousafzai volgt er aangifte!

Maar als jij – als Salafist – dagelijks wilt uitleggen dat alle Joden, homos en ongelovigen dood moeten en dat democratie een poel des verderfs is?

Dan is er niks aan de hand!

Shaking No Emoticon

De opvattingen van de salafisten wijken ongetwijfeld af van die van de meerderheid, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor die van Jehova’s getuigen, mormonen en zevendedagadventisten. Wat telt is dat salafisten geweld en terrorisme veroordelen, zoals Fawaz Jneid dat enkele malen publiekelijk deed.

Tom – een hoogopgeleide wetenschapper – gebruikt hier exact hetzelfde argument als niemand minder dan Hanina Ajarai, de grote intellectuele denker van het AD. Zoek maar op: ongeveer een jaar geleden schreef Hanina een geweldige column (over wat haar bezighoudt red.) waarin zij inderdaad stelde dat Salafisten net als Jehova’s zijn. Beide groepen vieren namelijk geen verjaardagen. Veel Universiteiten gebruiken het wetenschappelijke werk van Hanina Ajarai al jaren omdat het zo avantgarde is.

Daarnaast is het wat vreemd dat Fawaz allerlei vormen van “geweld en terrorisme veroordeeld” maar ondertussen predikt dat alle Joden, homos en ongelovigen dood moeten, Tom.

Een 11 jarige kan uitvogelen dat Fawaz geweld dus hartstikke leuk en prima vindt mits het gericht is tegen de juiste groepen.

De 11 jarige kan dat met minder dan 30 seconden denkwerk, Tom.

Dan gaan we naar de apologetiek.

apologetics2

De daders van de aanslagen in Catalonië waren geen devote moslims. De imam van Ripoll was zelfs veroordeeld wegens drugshandel. Terroristen van IS zijn vaak jonge criminelen die de islam gebruiken als een excuus om hun gewelddaden te rechtvaardigen. Het geloof is een verpakking en geen inspiratiebron.

Wat is een “devote Moslim”, Tom?

Is dat iemand die een vliegtuig richting een hoog flatgebouw kan navigeren?

Is het iemand die zichzelf opblaast in de metro?

Of is het iemand die vindt dat kinderen met suikerziekte gewoon moeten vasten tijdens Ramadan?

Mijn punt is Tom dat er talloze verschillende “devote” religieuze mensen bestaan.

De Dominee die zich jarenlang vergrijpt aan een hele rits jonge kinderen zal zichzelf echt beschouwen als een devote Christen.

En als jij bereid bent heel veel random onschuldige mensen op gruwelijke wijze te vermoorden voor je geloof (waaronder een kind van 3 en een kind van 7) en zelfs bereid bent daarvoor te sterven? Dan vinden WIJ je een krankzinnige, psychopatische massamoordenaar. Veel Salafisten vinden je dan echter een hele “devote Moslim”.

Tom weet geen ene ruk van de daders in Spanje, hij spreekt geen Spaans en ook al geen Arabisch.

Het drugs-argument is helemaal een giller.

De dappere mannen van Boko Haram gebruiken namelijk allemaal drugs.

Ze gebruiken allemaal khat.

Als we Tom’s Lalaland dan ook verlaten en terugkeren naar planeet aarde waar feiten een hele gekke rol spelen moeten we helaas concluderen dat mensen vermoorden voor je geloof toch echt betekent dat je geloof een inspiratiebron was voor deze daden. De “verpakking” kan helemaal niemand iets schelen, Tom.

Om de strijd tegen het terrorisme effectief te kunnen voeren is het belangrijk dat moslims niet als de ander worden neergezet, maar juist als bondgenoten worden erkend. Familieleden van de terreurverdachten hielden in Ripoll borden met de tekst „niet in mijn naam” omhoog. Dat is een uitgestoken hand die we zeker moeten aannemen.

En daar verliezen we Tom een beetje.

Ja. Laten we dat doen.

We hebben dus een handjevol – want meer zijn het er niet – idioten met een leuke #hashtag en die “steken hun hand uit”.

Ze steken hun hand helemaal niet uit, want handen schudden is Haram.

Ze hebben een hashtag op een A4’tje gezet, veelal omdat ze doods- en doodsbang zijn van enige represailles van de reguliere Spaanse bevolking.

Dat doen de familieleden van daders namelijk vrijwel altijd.

De mama’s en papa’s van zware Marokkaanse drugscriminelen en verkrachters blijven gewoon zeggen: Mijn kind doet niemand kwaad en hij deed het hartstikke goed op het MBO.

De papa’s en mama’s van terroristen durven dat niet meer.

Shaking No Emoticon

Maar goed, we gaan nog eens meedoen met de waanzin van Tom.

Dus we doen net alsof die geflipte, regressieve, intolerante religieuze familieleden ons de hand reiken.

En Tom wil dan dat we die hand aannemen.

En dan wat, Tom?

Dan gaan die hashtag mensen in hun lange jurken, helemaal ingepakt plotseling allemaal werken voor counter terror units in West Europa en dapper de strijd aanbinden met Jihadi’s?

De Saudi’s stoppen plotseling met het financieren en verspreiden van Wahabisme?

Iran stopt met het financieren en trainen van Hezbollah?

En alle jonge, radicale Moslims verlaten massaal de Jihadi websites en gaan allemaal lekker the Defenders op Netflix bingewatchen?

En ehm… Tom?

We zitten niet zo te springen om homohatende, antisemitische, vrouwenhatende, anti-democratische “bondgenoten” die ons land terug willen brengen naar de middeleeuwen, goed?

Neem er gerust twee, Tom.

Xanax

Share