“Corruptie? Hoe Durf Je? Da’s Een Vies Woord!”: Een Vlugge Greep Voor Rechercheur “Tank”

, , Comments Off on “Corruptie? Hoe Durf Je? Da’s Een Vies Woord!”: Een Vlugge Greep Voor Rechercheur “Tank”

Tijdens mijn leuke politieverhoor bleef de Tank vooral doorvragen over mijn gebruik van het woord “corrupt”.

Daar zat ie echt heel erg mee: Wat bedoelt u daar dan mee, hoe bedoelt u dat dan?

Beide rechercheurs, de Tank, maar ook zijn collega de Reus (die gebiologeerd was door z’n telefoon en daarom het hele verhoor langs zich heen liet gaan), vonden het gebruik van het woordje “corrupt” echt niet door de beugel kunnen: U heeft een ambtenaar van een strafbaar feit beschuldigd!?!?

Och jeetje toch!

Ik begrijp hun shock wel, want bij Politie komt zoiets als “corruptie” nooit voor.

corruption

Parool: Bernard Welten levert zijn riante contract bij politie in.

Bernard Welten (62) gaat weg bij de politie. De ex-hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie, nu adviseur van de nationale korpsleiding, levert na 43 dienstjaren zijn contract in. Dat bespaart de overheid volgens een ingewijde zo’n 700.000 euro.

Nu van der Laan echt ziek is, kan niemand meer een hand boven Welten’s hoofd houden.

Hij “verdiende” 225 duizend euro per jaar.

Daarnaast betaalde de Gemeente Amsterdam een slordige 37% van de hypotheek op zijn gigantische huis.

Dit was een schimmige deal met onze vorige vreselijk lieve burgerpapa, Job Cohen.

Welten blijft de politie wel drie dagen per maand adviseren. Verder blijft hij actief voor de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het Initiatief 1 Overheid.

Die laatstgenoemde organisatie wil tegengaan dat overheidsinstanties langs elkaar heen werken – waarvan bijvoorbeeld fraudeurs dankbaar gebruikmaken. Het gaat om drie dagen per maand. Hij krijgt hiervoor het wettelijke uurtarief.

Wat zal het wettelijke uurtarief zijn?

Da’s een net Fatima Elatik salaris, kom je richting de 9-10 duizend euro per maand?

Welten kwam de laatste jaren ge­regeld in het nieuws doordat hij meer verdient dan de balkenendenorm à 130 procent van een ministerssalaris. Welten verdient veel meer dan de gestelde 2 ton per jaar, inclusief een pensioenbijdrage, een levensloop­regeling en een omstreden bijdrage aan zijn huis. Die riante regelingen kwam hij overeen met toenmalig burgemeester Job Cohen, die hem koste wat kost als korpschef terug wilde halen naar Amsterdam. Welten was inmiddels vijf jaar korpschef in Groningen. Hij bedong dat hij als hoofdcommissaris van Amsterdam een even comfortabele woning zou kunnen betalen. Het werd een villa in Warmond waaraan de politie ook nu nog fors meebetaalt, wat geregeld tot kritiek leidt.

U kunt op dit blog een groot aantal posts lezen over hoe geweldig en integer onze Politie functioneert.

“Corruptie” kom je daar echt niet tegen.

In de Jeugdzorg is corruptie natuurlijk helemaal onvoorstelbaar.

Parool: Bestuurders opgepakt voor miljoenenfraude pgb.

De recherche van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft twee bestuurders van zorgbureaus in de regio Zaanstad en Tilburg opgepakt op verdenking van fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb’s). Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben de mannen, die worden verdacht van oplichting en valsheid in geschrift, vermoedelijk voor 4 miljoen euro gefraudeerd. 

Vier (4) – fokking – miljoen?

Dat geld was bestemd voor zorg aan gehandicapte jongeren. Het OM heeft beslag laten leggen op woningen, auto’s en bankrekeningen.

De betrokken zorginstellingen bieden huisvesting en begeleiding aan licht en verstandelijk gehandicapte jongeren en aan jongeren met een ernstige psychische stoornis.

Het staat er echt.

De meest kwetsbare personen in onze samenleving: verstandelijk gehandicapte jongeren.

En deze kanker Jeugdkruisvaarders ripten, jarenlang, hun fokking geld.

Tip van gemeente Zaanstad
De jongeren zouden hun DigiD, bankpasje en bijbehorende pincodes hebben afgestaan. De bestuurders hebben volgens het OM sinds 2012 voor tientallen jongeren meer zorg gedeclareerd dan in werkelijkheid werd gegeven. Daarbij zou pgb-geld gebruikt zijn voor zaken die niets met zorg te maken hebben, zoals boodschappen en de huur van panden.

Behalve de twee bestuurders zijn nog twee andere leidinggevenden gehoord in de zaak. Naast deze vier personen worden volgens het OM vijf rechtspersonen (organisaties) verdacht. Het onderzoek is eind vorig jaar gestart. Dat gebeurde naar aanleiding van een tip van de gemeente Zaanstad.

Hier in Amsterdam doen we dat heul anders.

Hier in Amsterdam word je direct beschuldigd van pedofilie, kindermishandeling, of verhoord voor belediging.

Share