Code Rood: Films Om Voor Binnen Te Blijven

, , Comments Off on Code Rood: Films Om Voor Binnen Te Blijven

Ik heb diverse malen mijn mening geuit over climate change. “De mens”, wij mensen, hebben iets ontiegelijk doms gedaan: We hebben een hele planeet stuk gemaakt. Na jaren vreten en graven als een ware sprinkhanenplaag is Moeder Aarde ons dan eindelijk goed zat. Het weer … wordt onze vijand. Je ziet dit overal ter wereld, zo ook in Nederland. Dat soort extreme warme dagen in april en mei, lang voor de zomer begint? Da’s climate change. Geen sneeuw, amper echte vorst van de winter? Da’s climate change. En dit… extreme wind en storm. Dat is climate change.

Ik ben erg blij dat ik binnen zit. Mijn arme kind is met school op een uitje en daar maak ik mij best zorgen om. Ze zijn met het openbaar vervoer en er valt van alles (nu al) uit. Dat arme kind komt straks niet meer thuis. Mijn ex is (nu nog) aan het werk en die komt met een uurtje of twee op de fokking fiets deze kant op en daar maak ik mij ook ernstige zorgen over.

Ik heb er een goed half uur intensief fietsen op die exercise op zitten. Ik heb net een witte bol met ei gegeten. Die laat ik zakken en dan ga ik nog een half uur (sessies van steeds 5 minuten) doen.

Morgen ben ik de hele dag aan het werk, datzelfde geldt voor zaterdag en zondag. Die drie dagen wil ik dan werk afwisselen met krachttraining en fietsen. Dat heb ik nog niet eerder gedaan, dus ik ben benieuwd wat dat wordt.

Je kunt het beste thuis binnen zitten (net zoals ik), met de deuren, ramen en filters dicht. en de kachel aan.

Ik heb daarom een paar leuke films gevonden waar extreem weer in voor komt.

(Je kunt elders op dit blog al Into The Storm vinden, een film over tornados).

SK Moviez: Into The Storm

day-after-tomorrow

The Day After Tomorrow is een geweldig leuke disaster movie. Ons klimaat verandert ineens drastisch door een soort superstorm. Heel Noord Amerika en Europa worden bedolven onder een dik pak sneeuw en extreem koud weer. Het is een actie slash drama film. De eerste (en voor zover ik weet de enige) die een nachtmerrie scenario met climate change laat zien.

SK Moviez: The Day After Tomorrow

Je kunt op dit blog elders de film: The Last Winter vinden. Een team van oliewerkers komt in de problemen in een afgelegen gebied in Alaska door vreemd weer.

SK Moviez: The Last Winter

En tot slot: The Abyss, een absolute en geweldige klassieker, van James Cameron. De crew van een onderwater olieboorplatform komt in de problemen als een zware orkaan hun kabel (lifeline) met de bovenwereld afbreekt en het platform beschadigd.

theabyss

SK Moviez: The Abyss

Share