CNN: Aanslag Tegen Moslims In London. Ik Hoop Dat De Dader Een Witte Heterosexueel Is!

, , 1 Comment

Gisteren, net even na middernacht, knalde een psychopaat met een busje de stoep op en reed een hele rits Moslims kapot die net uit de Moskee kwamen. Dit is in het Noorden van London, in de buurt van Finsbury Park. Inmiddels een (1) persoon helaas overleden en diverse gewonden, aantal onbekend. Het verhaal is dat er drie (3) mannen in dat busje zaten. Twee sprongen eruit en zijn ontsnapt. De derde werd overmeesterd en vastgehouden door omstanders tot politie arriveerde.

CNN is in extase. Is dit een hate crime? Is dit een enge rechtse gek, is dit een hate crime? Hoe bang zijn Moslims van represailles? Hoe voelen Moslims zich? Voelen die zich veilig? Zijn ze bang voor wraakacties? Voelen ze zich genoeg beschermd door de politie? Hoeveel hate crimes zijn er eigenlijk tegen Moslims? etc.

De speculatie is geweldig.

Label Me

Ik heb gisteren Luuk Koelman van repliek voorzien met echte cijfers. We praten over meer dan 31 duizend Islamitische terroristische aanslagen sinds 11 september 2001. We praten over honderden duizenden slachtoffers verspreid over 16 jaar. Verreweg de meeste van die slachtoffers, echt dik 95%? Zijn zelf Moslims. De meeste aanslagen, de heftigste aanslagen, worden namelijk gepleegd in landen die zelf Islamitisch zijn, tegen andere Moslims.

Is dit een Islamitische terreuraanslag of een hate crime?

Ik zeg terreuraanslag.

Maar wat voor eentje? Een rechtse, nazistische aanval tegen migranten? Een religieuze aanval door Christenen tegen Moslims? Of door Boeddhisten tegen Moslims? Misschien is de dader wel iets heel exotisch, zoiets als Sikh. Dan weet CNN helemaal niet meer wat ze er van moeten maken. Het kan natuurlijk ook dat de dader ook een Moslim is en een teringhekel aan deze Moskee had…

…of diabetes en een lage bloedsuikerspiegel.

Nod Yes Icon

CNN rapporteert dat de politie het als een “terrorist incident” beschouwt en dat het door het “anti terror squad” onderzocht wordt. Er is speculatie dat dit een “attack against Muslims” was “because they were Muslim”, want dat is wat ooggetuigen zeggen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een witte, heterosexuele, cisgender, alleenstaande papa die net terugkwam van een BBQ. Dat zou ik het beste vinden passen in het frame qua dader. Dan kunnen we namelijk dagenlang handenwringen en ons druk maken om “alle” vormen van “extremisme”, niet alleen Moslims. En dan lekker een paar dagen hysterische columns over Islamofobie en intolerantie en stoepkrijt.

Kan het Paleis op de Dam trouwens gekleurd worden met lichten met zo’n halve maan, dat Islam symbool en dan groen?

Vanwege die aanval tegen die Moslims?

Of doen we gewoon weer de Engelse vlag?

Spannend.

Update: 08:37

Ik heb sinds 4u ‘s morgens CNN en BBC aan. Ik skipte heen en weer. Ik heb nu meer dan honderd (100) keer (x) het woord “Islamofobie” gehoord van allerlei “experts” die allerlei expertise meningen hadden en zo. Het hoge woord is eruit: de dader is een blanke 48 jarige man die schreeuwde dat ie alle Moslims wilde vermoorden. Dat kan natuurlijk nooit want er zijn 1,5 miljard Moslims op de planeet. We tellen inmiddels acht gewonden. Het is dus een heftige hate crime. De orgastische uitspattingen van medeleven en solidariteit met Moslims (en andere religies en minderheden en niet cisgender mensen) kan beginnen! Dit wordt dolle pret de aankomende dagen. #rouwporno.

Update: 14:05

Deze geweldige, diverse, progressieve en vooral tolerante Moskee in die evenzo geweldige, diverse, progressieve en vooral tolerante wijk blijkt een dubieus verleden te hebben. Haatpredikers, toestanden. De vorige Imam is in 2015 veroordeeld in de US voor terrorisme related praktijken. Sindsdien is de Moskee under new management en dus vanzelfsprekend een bolwerk van progressiviteit, tolerantie, pluralisme en transparantie geworden. En het lijkt er (helaas red.) op dat de persoon die is overleden niet is overleden door de truck. Hij voelde zich onwel, was omgevallen, mensen probeerden ‘m te helpen en toen kwam dus die psycho met die truck om “alle Moslims” te vermoorden.

Share