Chronophobia En Heliophobia Met Ellen Deckwitz (En Haar Geflipte Zus)

, , Comments Off on Chronophobia En Heliophobia Met Ellen Deckwitz (En Haar Geflipte Zus)

Ellen Deckwitz heeft een hele hoop zussen. Ze zijn allemaal stuk voor stuk zo gek als een deur. We weten dat eentje lesbisch is (en nogal promiscue red.) en we weten dat eentje een hele goede psycholoog is (ze heeft tevens kinderen, twee jongens). Alle vrouwen in Ellen’s familie kampen met depressiviteit, zo ook Ellen en haar zussen … en sinds kort ook haar 11 jarige neefje.

Vandaag gaan we ons bezighouden met Chronophobia en Heliophobia.

chronophobia

heliophobia

Ik gok dat dit Ellen’s psychologe-zus is.

NRC: Geslaagde dag.

‘Getverdemme, het is weer eens écht mooi weer”, zucht mijn zus als ze me binnenlaat. Ik snap niet waar ze moeilijk over doet: ze is vrij vandaag, haar kinderen zijn er niet, we zijn van plan om de hele middag naast elkaar op de bank te gaan lezen (dat is het beste van familie: je kan gewoon samen zijn terwijl je niet hoeft te praten) en de zon straalt zichzelf een ongeluk. Ik volg haar naar de keuken, waar ze gemberlimonade inschenkt.

Gemberlimonade en samen een boek lezen.
Hoe oud zijn jullie, 72 jaar oud?

Ellen doet allerlei oude spinster achtige dingen met deze zus.

„Zet jij anders even wat stoelen buiten”, zegt ze lusteloos. Eenmaal in de tuin pakken we onze boeken erbij, maar kan ik me niet concentreren, omdat mijn zus de ene na de andere zucht slaakt. „Is het een slecht boek?” vraag ik ten slotte om van al die plosieven af te zijn. „Ja, nee, het…” Mijn zus rolt met haar ogen en klapt de roman dicht. „Ik voel me de laatste jaren altijd zo opgefokt als ik vrij heb en de zon schijnt! Alsof je dan opeens móét genieten. Zo irritant.”

Wij van SlimK1nd hebben zowel Ellen als haar zussen geadviseerd behoorlijke dildo’s aan te schaffen.

Dat werkt wonderen bij het tegengaan van dit soort “spanningen”.

Haar mobiel trilt. Haar jongens, die een dag met hun vaders in Zandvoort doorbrengen, hebben een filmpje gestuurd waarop ze aan het frisbeeën zijn. Ze zijn echter zo uitgelaten door het mooie weer dat ze het ding de helft van de tijd niet eens opvangen, zo high van de serotonine stuiteren ze over het strand.

Wat leuk!

Twee (2) kinderen van twee (2) verschillende vaders.

(Geen man houdt het echt lang vol met de geflipte zusters Deckwitz red.)

‘Waarom lukt mij dat niet meer”, moppert mijn zus. „Als kind werd ik zo gelukkig van de zon. Toen leken die zomerdagen eindeloos te duren.” „Misschien”, zeg ik, „is dat hem juist. Als kind kreeg je altijd het gevoel dat het echte leven pas begon als je volwassen was. Die eerste achttien jaar maakte het, zolang je je best deed op school en niet al te veel Halt-taakstraffen opliep, eigenlijk weinig uit wat je uitspookte. Dat haalde de druk ervan af. En gaf je het gevoel dat de zomer eeuwig duurde.” „Ja,” zegt ze, „dat is het allerkutste van ouder worden: de tijd is niet meer oneindig. En je weet dat dat nooit meer verandert.”

Als kind vond ik Paulus de Boskabouter leuk.

Waarom nu niet meer, godverdomme!??!?

Zowel Ellen als haar geflipte zusters zijn voortdurend bezig met hun jeugd en hoe ze waren als kind.

Witte, heterosexuele, cisgender mannen vinden het vreselijk aantrekkelijk als vrouwen van 30+ jaar oud dat veelvuldig doen.

We lezen verder, de ademhaling van mijn zus wordt langzaamaan gelijkmatig. Ik kan echter niet meer stoppen met piekeren. Het probleem is niet alleen dat de tijd eindig wordt, denk ik, maar ook dat alles, als je volwassen bent, zo voorspelbaar wordt. Als kind is er iedere dag wel iets nieuws, maar de laatste jaren beginnen alle zomers op elkaar te lijken. Je ziet het allemaal wel aankomen, zelfs ergernis om het mooie weer. Om iedere hoek wachten je steeds minder verrassingen. Sterker nog: het aantal hoeken neemt ook af, tot je wereld zo egaal is dat je er een pesthumeur aan overhoudt.

Ellen is al vier en dertig (34) hele jaren jong.

Dat heeft een enorme hoeveelheid levenswijsheid en inzicht opgeleverd.

En daar zit ze heel erg mee.

Ellen?

Er zijn wat leuke “hoeken” in Raqqa die verkend moeten worden.

Je hebt geen idee wat je te wachten staat!

Share