Can You Sue Your Parents For Malpractice?

, , Comments Off on Can You Sue Your Parents For Malpractice?

De titel is de titel van een boek van S.E. Hinton, beroemd van o.a. Rumble Fish. Het is een leuk boek voor kids, zeg 12-14 jaar oud. Het was een van de eerste dingen die ik in het Engels las.

Het antwoord is ja.

Je kunt je ouders niet alleen aanklagen voor wanprestatie; er zijn zelfs omstandigheden waaronder je ze gewoon kan vermoorden.

Er blijkt wat miscommunicatie te hebben plaatsgevonden. Zo duurt de kerstvakantie tot 8 januari. Ze is dus nog een volle week vrij. Ik had dat ook netjes ingeprogrammeerd in mijn Google Calendar, maar ik kreeg wat mails waarin 2 januari stond en ik kreeg een hele rits klagende en wenende kinderen over de vloer die allemaal aan het gillen waren over “toetsen” en “CITO” die dan “meteen in het nieuwe jaar” zou gaan plaatsvinden.

keep-calm-and-fuck-your-parents

Dit is echt vette kindermishandeling.

Dat moet je dus niet doen als je onderzocht wordt door het Hoog Risico (en Expertise red.) Team van de Raad voor de Kinderbescherming.

Shaking No Emoticon

Gelukkig heb ik een heel redelijk kind.

Als je CITO’s pas op 8 januari beginnen? Dan kun je mooi een hele week extra oefenen.

Gelukkig ben ik – eveneens – een hele redelijke Papa.

Ik heb een pinpas voor dit soort (nood)gevallen en dit betekent dat er online geshopt gaat worden.

Dat noem je wiedergutmachung.

Ik heb zojuist te horen gekregen I am going to eat my feelings away (dat komt uit American Dad) gevolgd door and it’s gonna cost you.

Die kleine heeft tevens meteen ‘r moeder gebeld om te klagen. Het was een mixed gesprek. Aan de ene kant natuurlijk commiserate, “wat erg he”? “wat een waardeloze vader, niet”? Maar tegelijkertijd is het natuurlijk “ook een beetje jouw schuld, Mama, jij had Papa moeten controleren” – iets wat mij huiveringwekkend in de oren klinkt. Mijn ex is – zo begrijp ik – onderweg hiernaartoe om mij ferm toe te spreken. Dat is altijd prettig op de dinsdagochtend. Daarna word ik de hele fokking dag in de zeik genomen en dat wordt absoluut vreselijk. Het betekent echt de hele dag, tot diep in de avond, alleen maar zeik over mij heen.

Ik heb dit 1x eerder meegemaakt. Ik verzin dit niet. Ergens mooi weer, lang geleden, ze had toen een studiedag. We kwamen aan op dat schoolplein en er was niemand. Hek was dicht. Ik begreep er niks van. Ook toen belde ze meteen ‘r moeder om te klagen. Mijn ex wist mij toen – vrij luid – per telefoon te vertellen dat het inderdaad een studiedag was en dat ze dat op een briefje had geschreven – zo’n post it – en dat op mijn koelkast had geplakt. We zijn toen dat hele eind (45mins) terug naar huis gegaan en verdomd, ja!?!? Er zat inderdaad een post it op de koelkast en daar stond op…

Vrijdag = Studiedag Mr. Dumbass.

Ik vind dat nog steeds heel flauw en erg kwetsend.

En ik ben helemaal geen malloot.

Shaking No Emoticon

Share