Tijgermigratie Nader Becijferd (Met Dr. Jan v/d Beek)

, , Comments Off on Tijgermigratie Nader Becijferd (Met Dr. Jan v/d Beek)

Ik weet niet of u het gevolgd heeft, maar ons migratiebeleid heeft een nieuw dieptepunt bereikt.

Na miljoenen dobbernegers willen nu ook (hoogopgeleide red.) tijgers vluchten voor het geweld hun geluk in Europa proberen.

Leest u even mee?

tijger-als-apotheek

Parool: Tijgers uit Aleppo op Schiphol geland.

Twee tijgers uit Syrië zijn maandagmiddag aangekomen op Schiphol. De roofdieren zijn gered uit de dierentuin Magic World in het door oorlogsgeweld geteisterde gebied rond de stad Aleppo. De tijgers, de broer en zus Sultan and Sayeeda, zijn na hun aankomst eerst overgebracht naar het Dierenhotel op Schiphol. Daar moesten allerlei documenten worden ingevuld voordat ze officieel in Nederland konden worden toegelaten. Na goedkeuring door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zijn de tijgers op transport gezet naar hun eindbestemming het Felida Big Cat Centre in het Friese Nijeberkoop. 

Ik vind dat reuze fijn voor die tijgers, maar ik zie wel een groot aantal problemen.

Waarom worden deze tijgers ingevlogen? Waarom moeten zij niet met een gevaarlijk bootje de overtocht naar Europa zien te maken? Op deze manier krijg je natuurlijk scheve gezichten. Vluchtelingenorganisaties, Groen Links en Frans Timmermans schreeuwden dan ook direct moord en brand: “Deze voorkeursbehandeling is on-Europees!” Brussel heeft Den Haag dan ook direct een brandbrief gestuurd. Het Felida Big Cat Centre zal gedwongen worden om – naast de tijgers – ook tussen de 100 en 150 reguliere gelukszoekers statushouders op te vangen. De woordvoerder van het Felida Big Cat Centre liet weten: “Daar zijn we helemaal niet op ingericht. We vrezen dan ook voor grote spanningen tussen de wilde katachtige roofdieren en de statushouders”. Op Twitter krijgt het Big Cat Centre sindsdien zoveel bedreigingen dat men de account heeft dichtgegooid.

Felida Big Cat Centre? Het zou PEGIDA Big Cat Centre moeten heten! twitterde Anne Fleur Dekker.

De tijgers zelf lieten weten helemaal niet om deze voorkeursbehandeling gevraagd te hebben. Sayeeda hoopt een opleiding maatschappelijk werk te gaan volgen, zodat ze “mensen kan helpen”. Sultan wil graag zijn naam veranderen veel mensen denken bij Sultan direct aan het Kalifaat, daar zit ik echt mee. Op de vraag hoe hij dan zou willen heten, antwoorde Sultan direct: Jeroen, dat is namelijk een echte Hollandse naam en ik denk dat dit mijn integratie alleen maar bevordert. Lamyae Aharouay liet via Twitter weten dat ze vond dat Sultan zijn eigen identiteit op die manier verloochende. 

De tijgers hebben een barre tocht achter de rug.

De twee jonge tijgers zijn na hun redding in juli overgebracht naar het veilige Jordanië, waar ze zorg hebben gekregen. De verzwakte tijgers maakten deel uit van een grote groep dieren, waaronder beren, leeuwen en hyena’s. Een Nederlandse verzorger heeft de getraumatiseerde roofdieren begeleid en tot rust gebracht. “Ze zijn ontspannen de transportkisten ingelopen,” zei een woordvoerster van Felida.

Getraumatiseerd?

De getraumatiseerde roofdieren krijgen in Nijeberkoop rust en medische zorg die erop gericht is hun trauma’s en angsten weg te nemen. Het opvangcentrum is niet toegankelijk voor publiek.

Wij hebben contact opgenomen met Dr. Jan v/d Beek en die heeft wat zaken voor ons nagerekend. Tijgers doen het bijzonder slecht op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat heeft vooral te maken met opleidingsniveau. Tijgers genieten heel weinig scholing. Er is nog nooit een tijger afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Datzelfde geldt voor het hoger- en middelbaar beroepsonderwijs. Deze tijgers uit Aleppo zijn geen apothekers en daar zit Nederland nu juist om te springen. Dit betekent dat vele andere Syrische migranten die wel apothekers zijn domweg meer kans maken op een zelfstandig bestaan met werk en inkomen dan deze tijgers. “Als je kijkt naar hoe bijvoorbeeld de VS, of Canada of Australia dat doen, die halen dus alleen hoogopgeleide tijgers binnen die veel meer opleveren voor de economie. Ik vermoed dat deze tijgers vooral geld zullen kosten”, aldus Dr. v/d Beek.

Sunny Bergman heeft aangeboden dat een van de tijgers haar tuinhuisje mag opknappen als resocialisatietraject. Het Felida Big Cat Centre houdt vooralsnog de boot af “We vinden het een heel leuk aanbod van Mw. Bergman, er komt heel wat kijken bij de zorg voor een tijger, we adviseren Mw. Bergman dan ook gewoon een aannemer in te schakelen voor dat tuinhuisje. Het kan geruime tijd duren voordat Jeroen en Sayeeda klaar zijn voor de arbeidsmarkt”. De woordvoerder liet verder weten dat Sayeeda inderdaad geen hoofddoek meer draagt, maar dat ze wel gewoon een Moslim blijft. Ze leert al wat woordjes Nederlands, zoals “gezinshereniging”. Ze vindt het een lastige taal.

Na het Felida Big Cat Centre krijgen de tijgers een sociale huurwoning in de Gemeente Jubbega, eveneens in Friesland. Ze worden het eerste tijgerstel in de buurt en dat maakt flink wat gemoederen los. De jongerenbeweging van FvD heeft aangekondigd een bijeenkomst te houden voor bezorgde buurtbewoners. Nasrdin Dchar is een crowdfunding actie begonnen voor de Tigger Parade, een optocht door Jubbega die diversiteit viert en “laat zien dat we allemaal anders en toch hetzelfde zijn”. Een politiewoordvoerder liet weten dat Jubbega een rustig dorp is en dat men weinig problemen verwacht. Dr. Jan v/d Beek voegde daaraan toe: er zijn in Nederland geen tijgers met een strafblad. Daarnaast zijn er geen etnische criminele tijgernetwerken en dus geen ‘soortgenoten’ die men kan opzoeken”.

Wij wensen Jeroen en Sayeeda veel succes bij hun integratie traject.

Wij roepen mensen om en nabij Nijeberkoop op om vooral kalm te blijven. Jeroen en Sayeeda hebben een hoop meegemaakt, ze zijn in een vreemd land en ze kennen de taal en gebruiken niet. Zowel Nijeberkoop als Jubbega zijn omgevingen waar veel families met jonge kinderen wonen. Sayeeda is dol op kinderen. Jeroen is gek op voetbal; Barcelona is z’n favoriete club. Friesland staat (wereldwijd red.) bekend als gastvrij, genderneutraal, tolerant en divers. Laat Jeroen eens lekker voetballen met je kinderen! Of laat Sayeeda een avond oppassen als je gaat bowlen met je schoonzus en je zwager.

Integratie is altijd zwaar.

Als de bevolking van Friesland niet verder wil kijken dan de klauwen?

Dan wordt integratie onmogelijk.

Share