Breaking News: Textielindustrie Weigert De Strijd Aan Te Gaan Met Jihadi’s! (Met Jutta Chorus)

, , Comments Off on Breaking News: Textielindustrie Weigert De Strijd Aan Te Gaan Met Jihadi’s! (Met Jutta Chorus)

Soms zijn er van die dagen….

(Zucht).

Ik ging er vannacht uit rond 01:00 om te werken aan een complex technisch document in het Engels.

Daarna opende ik NU.nl en zag de toestanden in Rotterdam.

Ik zal daar later proberen meer over te schrijven.

De toestanden in Rotterdam deden mij echter denken aan een artikel wat ik enige tijd geleden tegen kwam.

Kennen jullie Jutta Chorus nog?

dumb-questions

NRC: Een terrorist kan hier zo een busje huren.

De kans dat een autoverhuurder oog in oog komt te staan met een terrorist is groter dan dat het u of mij overkomt. Tenminste, zo denken de verhuurders erover die ik na de aanslag in Barcelona sprak. Ik ging langs bij een handvol bedrijven in Den Haag en omstreken – waar de meeste uitreizigers vandaan komen. Een terugkeerder met een rijbewijs en een vaste verblijfplaats kan hier zonder veel moeite een bestelbusje huren en daarmee een aanslag plegen, zo redeneren de verhuurders. Ze voelen zich machteloos.

Dat klopt.

Dit is de ijzerwinkel impasse. Ook Moslims klussen thuis en bij vrienden en familie. Dus ook Moslims hebben zo af en toe spijkers, een zaag of een groot hakmes nodig. Als jij echter in de ijzerwinkel werkt en zo’n meneer met zo’n jurk en zo’n baard koopt allemaal spijkers en tape en een timer en elektrisch koord en een groot hakmes? Dan word je ongetwijfeld ongemakkelijk. Ik heb dat eens meegemaakt met een collega op een vlucht terug uit Zweden. Een passagier met jurk en baard haalde een soort grote plastic ziplock zak tevoorschijn vol met telefoons en draden… en daar begon ie heel druk en irritant mee te doen, mompelend. De flight attendant zat er meteen bovenop want iedereen werd bloed nerveus.

„Als je een aanslag wilt plegen”, zegt de directeur van een groot verhuurbedrijf: „Maak een praatje, zeg iets over het weer en je krijgt van mij een auto mee.” Hij bedoelt het cynisch, knikt een medewerkster die al achttien jaar in het bedrijf zit. „Je mag niet op de gezichten kijken, hè. Dan ben je etnisch aan het profileren.” Dat is de reden dat een aantal verhuurbedrijven niet met hun naam in NRC wil: ze zijn al meer dan eens door het College van de Rechten van de Mens op de vingers getikt wegens discriminatie.

Ik denk dat het nog erger is.

Stel je verhuurt je busje aan een Moslim en verdomd ja hoor die Moslim pleegt een aanslag met dat busje, allemaal mensen dood en drama.

En dan later zeg jij: “Godverdomme ik wist het! Ik had al zo’n kutgevoel bij die vent”?

Dan zullen er mensen zijn die je – zelfs dan – uitmaken voor racistische Islamofoob.

Want mensen in dit land zijn gek.

Nod Yes Icon

Bij Autohopper in Leidschendam worden deze zaterdagochtend zes busjes verhuurd. Als een huurder zich meldt, checkt Jim van Vliet of die boetes open heeft staan bij het Centraal Justitieel Incassobureau. Hij werpt een blik op de zwarte lijst waar wanbetalers op staan, klanten die de auto niet terugbrachten of die ooit met hun huurauto in aanraking zijn gekomen met de politie. Hij vraagt terloops: „Waar gaan jullie heen?” De meeste huurders gaan verhuizen. Niemand mag contant betalen.

Niet contant, maar ehm… een prepaid creditcard mag wel toch?

Wat een giller.

De verhuurbedrijven overleggen af en toe met de politie. De grote verhuurder vat de samenwerking samen: „Wij informeren de politie over misbruik en vermoedens. Zij grijpen een enkele keer in.” Daarbij is de politie volgens hem „als de dood voor de privacywetgeving”. Geef ons, zegt hij, een grotere rol in de bestrijding van terrorisme. Hertz heeft inmiddels rechercheurs in dienst. Een verhuurder zegt: „Wij zijn de ogen en oren op de weg.”

Wat een goed idee!

We laten autoverhuurbedrijven terrorisme bestrijden!

Die kunnen dat als de beste!

(In Den Haag heeft men kortstondig overwogen om de textielindustrie terrorisme te laten bestrijden. Toen de branche organisatie echter direct grote bezwaren maakte ging dat idee van tafel red.)

In de paniek rond zedenzaken in de jaren tachtig en negentig, de jaren van Oude Pekela, Marc Dutroux en Emmer Compascuum, vertelde een stagiaire me dat in ‘haar’ kleuterklas wel vier kinderen rondliepen van wie ze zeker wist dat die werden misbruikt. Er is een wereld van verschil tussen signalen opvangen of ze beoordelen.

Van autoverhuur (en terrorisme) naar het misbruik van kinderen.

Da’s lekker zo op mijn nuchtere maag, thanks Jutta.

Vier (4) kinderen, vier (4) kleuters die misbruikt worden in een (1) klas??!?

En wat hebben de kleuterjuf en Jutta met die informatie gedaan?

Volgens mij moet je daar namelijk niet met “journalisten” over roddelen.

Volgens mij moet je dan de politie waarschuwen.

Willen autoverhuurders echt dat de politie hun een antiterreurtaak toebedeelt? Zonder enige ervaring met opsporing? En als er dan toch een aanslag wordt gepleegd met een van hun auto’s, zijn zij dan medeverantwoordelijk? De grote verhuurder schudt zijn hoofd. „Dat zou onverteerbaar zijn.”

On-fokking-voorstelbaar!

Willen autoverhuurders echt de strijd aan met terroristen?

Dat is echt de vraag die het NRC en Jutta bezighoudt?

Ik heb nog een paar vragen, die … nou…. minstens evenzo belangrijk zijn.

1.) Wil je echt dat we die dwergschildpad in je anus stoppen?

2.) Wil je echt je linkerbeen afzagen met die decoupeerzaag?

3.) Wil je echt weten hoe een hamster smaakt?

… ik kan doorgaan.

dumb-questions-26-1

 

Share