Breaking News: Rechter In Breda Blijkt Absolute Teringhond

, , 2 Comments

Heeft u dit een beetje gevolgd?

Een VWO scholiere in Breda is gezakt voor haar eindexamen, op Frans, op nul, komma nul vijf (0,05) punten.

Da's 5 promille.

Toen ik eindexamen VWO deed zakte er een meid op Duits, op nul komma vijf (0,5) punten.

Da’s een halve punt.

Vroeger deden we daar echter niet zo moeilijk over.

We stonden buiten voor de deur van de school te roken (en te klagen red.) toen ze werd binnengeroepen.

Ze mocht zich boven bij de lerarenkamer melden en haar cijfers werden wat aangepast zodat ze gewoon haar diploma kreeg.

We leven tegenwoordig echter in heule andere tijden.

Tegenwoordig schoppen we kinderen het liefst in hun gezicht als ze al op de grond liggen.

(Dan kun je er ook beter bij en hoef je niet zo hoog te schoppen red.)

School Sucks

NU.nl: Rechter oordeelt dat vwo-scholiere Breda terecht is gezakt voor examen.

Een achttienjarige vwo-scholiere uit Breda is er niet in geslaagd om via de rechter haar uitslag van het examen Frans te wijzigen. Ze had nipt te weinig punten voor Frans gehaald en zakte daarmee voor haar hele eindexamen. Maar het College voor Toetsen en Examens (CvTE) hoeft de uitslag voor het examen Frans niet te wijzigen. Dat bepaalde de kortgedingrechter in Utrecht.

Wat een teringhond niet?

De toets Frans lag onder vuur, omdat daarin verschillende fouten zaten. Het CvTE had dat erkend en voor iedereen de beoordeling voor het examen Frans iets aangepast. Maar dat was volgens de advocaat van het meisje te laat en het was nog steeds geen goede berekening van de scores. Voor de scholiere was de aanpassing net onvoldoende. Ze daagde daarop het college voor de rechter om de uitslag van haar examen te wijzigen.

Het CvTE zijn dus ook teringhonden.

Als je scores gaat aanpassen, pas dan ook die fokking 0,05 punten aan, pleurislijer!

Het meisje wilde graag haar diploma, omdat ze dan in september naar de universiteit zou kunnen. Omdat ze volgens de advocaat van de scholiere voor Frans 0,05 punt te weinig heeft gehaald in het centraal examen, liep ze haar diploma mis. En dat is onterecht, omdat het CvTE de scores niet goed heeft berekend, pleitte de raadsman. De onderwijsadvocaat wil dat het CvTE iets meer punten toekent zodat het meisje alsnog slaagt. De aanpassing van de beoordeling betekende volgens de advocaat nog steeds geen goede berekening van de scores. Daardoor haalde de scholiere een 4 voor haar examen Frans terwijl ze een 4,1 nodig had om haar diploma te halen. Omdat ze zonder diploma niet naar de universiteit kan, spande ze een kort geding aan om haar gelijk te halen.

Och jeetje, ze haalde een vier (4) voor een kutvak wat ze niet fokking nodig heeft, maar heeft een 4.1 nodig?

0,05 punten en 0,1 punten?

Schandalig!

Maar volgens de rechter heeft het CvTE niet onrechtmatig gehandeld. Bovendien valt niet meer te achterhalen of het meisje inderdaad een 4,1 had gehaald als een bepaalde vraag direct goedgekeurd was. Volgens de rechter is niet uit te sluiten dat de normering ook zodanig zou zijn aangepast dat ze alsnog op 4,0 was uitgekomen. De compensatie en normering is in een speciale regeling vastgelegd en de rechter vindt dat die op een juiste manier is toegepast. De rechter vindt het ook uitermate zuur dat iemand met zo’n klein verschil zakt, maar zegt dat er altijd grensgevallen zullen zijn.

Precies!

De teringhond vindt het “heel zuur”, maar is een echte decimal fascist, dus dat arme kind kan stikken.

Dat noem je gerechtigheid.

Het was voor zover bekend de eerste keer dat het CvTE om deze reden voor de rechter moest komen. Voorzitter Pieter Hendrikse is tevreden met de uitspraak. ”Het is voor ons een bevestiging dat het normeringssysteem van de centrale examens deugt.” Hij vindt wel dat het examen Frans volgende keer beter moet. Daar wordt aan gewerkt.

Oh, het deugt, zeg je?

Ik Deug

Klaarblijkelijk deugt het allemaal voor geen meter want je hebt alle fokking scores aan moeten passen vanwege dat waardeloze examen.

Onderwijsadvocaat Wilco Brussee gaat overleggen met de scholiere om te kijken of ze in beroep gaat, een bodemprocedure begint of dat ze het erbij laat zitten.

Misschien moet ze erover bloggen, of een flauwe podcast doen?

Dan worden haar ouders vast vals beschuldigd van kindermishandeling.

Gewoon in beroep gaan meid, gewoon door blijven protesteren en gillen en krijsen.

Fok dat CvTE en fok Rechter Teringhond.

Share
 

2 Responses

 1. Daniël

  August 29, 2017 10:20 am

  Gewoon nee, niet gehaald is niet gehaald. Stomme Nederlandse met hak over de sloot mentaliteit.

  Tegenslagen leren verwerken is veel belangrijker dan slagen. Zie al die snowflake millennials.

 2. RvC

  August 29, 2017 10:47 am

  Ik vind in dit geval van niet.

  Vroeger werd alles wat .5 was naar boven afgerond. Dat betekende dat je met een 5.5 voor je Centraal Schriftelijk Eindexamen (CSE) gewoon slaagde. Kinderen krijgen tegenwoordig veel meer vakken, dit is Frans niet Nederlands of Wiskunde.

  Ze zal zich al ingeschreven hebben bij een Universiteit, het jaar staat op het punt te beginnen en we praten over 0,05 punten. Dat is +echt+ te kinderachtig voor woorden. Als je moet blazen langs de weg en je bent 0,05 over het toegestane? Of als je wordt geweigerd bij een achtbaan, omdat je 1m20 moet zijn en je bent 1m19.95?

  Ze had inderdaad nog beter ‘r best moeten doen. Ze had gewoon een 6 moeten halen.
  Maar ze is zo dichtbij, ik vind dat we dan moeten zeggen, you get a pass, klaar.

  Een soort coulance en tevens een gebaar richting ‘r ouders. Die arme mensen gaan zich blauw betalen aan die studie (of lenen) en die willen – na 18 jaar gejengel en appen – maar wat graag van dat kind af 🙂

Comments are closed.