Breaking News: Jonge Vrouwen Met Een Negatief Zelfbeeld Volgen Massaal Wielrennen En Formule 1

, , Comments Off on Breaking News: Jonge Vrouwen Met Een Negatief Zelfbeeld Volgen Massaal Wielrennen En Formule 1

Dit is reuze leuk.

We gaan lekker deugen met de Vuelta, “critici” en de Volkskrant.

3… 2… 1…

U kunt NU beginnen met verontwaardigd en beledigd zijn.

No Kissing Zone

De Volkskrant: Rondemissen én -misters in Vuelta: geen zoenen meer voor wielrenners.

Tijdens deze Tour de France zijn ze nog dagelijks te zien: de hooggehakte rondemissen die met een beeldschone glimlach de wielrenners op het podium flankeren. Maar de organisatie van de Ronde van Spanje, met de Tour en de Giro een van de drie grootste etappekoersen, gooit het roer om. Bij de prijsuitreikingen gaan naast vrouwen ook mannen trofeeën en bloemen aanbieden. Daarnaast krijgen de etappewinnaars en diverse truiendragers in de Vuelta geen zoenen meer.

Gelukkig.

Met deze ene maatregel is Spanje in een (1) klap van hun sexistische machocultuur verlost!

Volgens critici is het gebruik van mooie vrouwen om wedstrijden op te fleuren seksistisch. Bovendien zou het prominent gebruikmaken van rondemissen op het podium haaks staan op de vele inspanningen van overheden en organisaties om de geestelijke gezondheid van jonge vrouwen met een negatief zelfbeeld te verbeteren.

Dat is slecht nieuws voor het NRC.

Al hun vrouwelijke columnisten kampen namelijk met precies dat: een negatief zelfbeeld.

Heeft u weleens een column van Ellen Deckwitz gelezen?

Grid girls
Overigens speelt de discussie over het gebruik van vrouwen als ‘decorstuk’ niet alleen bij wielerwedstrijden. Ook in de motorsport en bij de Formule-1 is al langer een verhit debat over of het in het huidige tijdsbeeld nog wel gepast is om bij de start van races schaars geklede dames naast motoren en bolides op te stellen. Deze zogeheten ‘gridgirls’ trekken met parasols of andere attributen de aandacht van de toeschouwers.

Ja ze worden “pitspoezen” genoemd.

Grid Girls

(De “journalist” van de Volkskrant wist dat niet, want hij heeft een migratieachtergrond red.)

Zeg, wat doen we met die meiden bij boksen, vechtsport en zo?

(Die lopen tussen de verschillende rondes met een bordje rond met daarop het nummer van de ronde red.)

Gewoon zo laten? Of aanpakken?

Nu is het algemeen bekend dat “jonge vrouwen met een negatief zelfbeeld” massaal naar sporten als wielrennen, boksen en autoracen kijken. Daarom doen we niets aan body care reclames (zoals bijvoorbeeld shampoo, zeep, of creme red.). Die meiden blijven gewoon zo bloot en dun mogelijk. (Met parelwitte tanden red.) We gaan ook niets doen aan vrouwenbladen zoals Cosmo of Vanity Fair. We gaan tevens niets doen aan muziek en entertainment. Iedere videoclip zal gewoon vol blijven zitten met schaars geklede meiden, shaking their money maker. (Met parelwitte tanden red.) Die jonge vrouwen met dat negatieve zelfbeeld kijken namelijk geen body care reclames, ze lezen geen vrouwenbladen en ze kijken en luisteren geen entertainment. 

Aan het slot krijgen we dan drie “daders”. Wielrenners die de regels hebben overtreden.

Wielrenners mogen namelijk geen contact hebben met de podiummeisjes. Net zoals Amerikaanse topsporters geen contact mogen hebben met de cheerleaders. Deze “daders” zijn vet de regels aan het overtreden. Ze zijn namelijk zelfs getrouwd met een podiummeisje. (En ik gok even dat je ze dan podiummevrouw moet noemen).

Geen contact?

Het doet een beetje denken aan een wat strikte. regressieve Katholieke school, waar meisjes apart les krijgen vanwege allerlei verleiding door de Duivel. En … het spijt mij lieve mensen, maar het doet ook een beetje denken aan Iran.

No Hugs

En… eh… ja…

Nod Yes Icon

Dat is wel een echt street sign. Een zogenaamde no-hugging-zone, in Tehran.

Share