Breaking News: GRATIS ALCOHOL IN DE LIDL!

, , 2 Comments

Jaren geleden, ergens in 2006? 2007? ging ik in een nieuwbouwcomplex in Osdorp wonen.

Het gebouw was net af.

Er waren nog geen stoepen, of prullenbakken; zelfs de lift was nog bepakt met hout en had geen echte wanden.

We leenden een busje van kantoor en met twee collega’s hebben we mij eventjes in een paar uurtjes verhuisd.

Daarna was het tijd voor bier.

We probeerden de dichtstbijzijnde kleine supermarkt. Dat bleek echter een Islamitische supermarkt, dus daar verkocht men geen alcohol. Schuin aan de overkant zat gelukkig nog een supermarkt, maar helaas: ook daar werd geen alcohol verkocht. Ik vroeg dus aan de vent achter de kassa: “Enig idee waar hier een avondwinkel zit, een plek waar ik bier kan kopen”? Hij was direct geirriteerd. Hij liep mij zuchtend de winkel uit: “Ik ben een Moslim, dus we verkopen geen alcohol en ik mag je ook niet vertellen waar je alcohol kunt kopen want ik ben een Moslim“.

Mijn collega vond dat niks en zei: “Wat leuk man, je bent verhuisd naar Iran!”

(Daarna kregen we meteen een grote bek).

no-alcohol

Ik kwam dit gisteren tegen.

GeenStijl: Moslimkassier Aldi mag verkoop alcohol weigeren.

Het artikel van Geenstijl vat de situatie prima samen.

Als jij geen meiden in korte rokjes, joden of homos aan je kassa wilt omdat je een Moslim bent? 

Dan is dat binnenkort ook vast prima.

Als iemand mijn alcohol niet wil afrekenen dat zou ik inderdaad gewoon met die alcohol de winkel uitlopen zonder te betalen.

We hebben hier een naam voor.

Werkweigering.

En hoe ik het heb geleerd op kantoor is werkweigering echt gewoon een reden voor ontslag op staande voet.

De enige uitzondering die daarop bestaat zijn illegale dingen. Als je baas, of werkgever verlangt dat je iets illegaals doet, zoals resultaten frauderen, of een rapport vervalsen? Dan mag je werk weigeren. Sterker nog: volgens mij moet je dan werk weigeren, maar je zult zien dat veel mensen dat niet durven omdat ze bang zijn om hun baan kwijt te raken. Ik heb een keer moeten sjoemelen met onderzoeksresultaten. De scores bevielen de projectleider niet, dus hij wilde dat ik de cijfers ging veranderen. Ik weigerde dat, maar het bleek een hele belangrijke klant dus de Managing Director en de Technology Director lieten mij weten dat het niet erg was, maak je niet druk, doe gewoon wat je verteld wordt. En dat heb ik toen gedaan. Leuk vond ik het niet, maar met twee directeuren aan mijn bureau had ik zoiets van, who gives a fuck, ik ben niet eindverantwoordelijk.

En dat laatste is belangrijk.

Heel erg belangrijk.

De Moslim achter de kassa is namelijk ook niet eindverantwoordelijk.

De Moslim gaat de alcohol immers niet nuttigen.

Dat doet de consument.

Die Moslim heeft daar geen ene ruk mee te maken.

Ik zit trouwens te denken… misschien moet je meteen beschuldigd worden van kindermishandeling als je alcohol bij een Moslim probeert te kopen.

Zo doen we dat namelijk in Amsterdam Nieuw West.

En ik zit verder te denken… in mijn supermarkt zitten alleen maar Moslims achter de kassa.

Dat betekent dan concreet dat supermarkten beter geen Moslims meer aan kunnen nemen want dan kun je straks allerlei producten niet meer afrekenen.

Dat is vreselijk vervelend voor die meiden met die hoofddoekjes achter die kassa.

Ze zijn veelal vreselijk laagopgeleid en superdom.

De supermarkt is een (1) van de weinig plekken waar ze allemaal wel werk vinden.

(Parttime in ploegendiensten red.)

U kent het geklaag vast wel.

Werkgevers zijn vreselijk racistisch! En die arme Moslims worden nooit uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! En witte Nederlanders wel! Moslims moeten anoniem solliciteren! En ga zo maar door. En dan neem je als bedrijf een hele hoop Moslims aan, betaalt salarissen, sociale premies, verzekeringen en kerst winterpakketten en dan krijg je dit? Als werkgever zou ik dan denken: Sorry, maar hier zit ik allemaal niet op te wachten. Ik wil personeel wat doorwerkt en kan meedraaien in mijn bedrijf en mijn team. Ik zit beslist niet te wachten op een medewerker die allerlei speciale behandeling nodig heeft want dat kost allemaal extra moeite en tijd. Onder dit soort omstandigheden een Moslim aannemen is een absoluut drama. Je krijgt namelijk ook allerlei spanningen op de werkvloer. Ibrahim hoeft allerlei dingen niet te doen omdat ie een Moslim is, waarom moet ik het dan wel? Als u ooit een keertje de supermarkt in wandelt en de schappen met vleeswaren zijn allemaal leeg? Geen salami, geen ontbijtspek, geen rauwe ham, alles leeg? Dan kunt u beter niet een Moslim medewerker roepen. Dus dan komt er zo’n Marokkaanse jongen aanlopen in zo’n uniformpje: “Zoekt u iets, mevrouw”? En die mevrouw denkt, ja, ik zoek ontbijtspek, maar dat kan ik beter niet aan jou vragen want jij bent een Moslim dus dat wordt een nachtmerrie en ik heb al zo’n teringhekel aan de supermarkt. Dus die mevrouw stamelt dan: “Nou… ehm… sorry, maar eh heb je een eh… witte medewerker aan wie ik dat kan vragen”? Die Marokkaanse medewerker wordt vervolgens helemaal gek en begint die mevrouw meteen uit te schelden voor vieze witte duivel, kankerhoer en racist.

In de US zijn er bakkers die weigeren een bruidstaart te maken voor een homohuwelijk. Diep religieuze, homohatende Christenen die echt vinden dat alle homo’s dood moeten (en dan naar de hel red.). Toen ik dat enige jaren geleden las dacht ik, ach… da’s in Amerika, daar is iedereen knettergek. Vorig jaar echter, schreef Hanina Ajarai een “column” waarin ze ons probeerde uit te leggen dat Salafisten “geen vlieg kwaad doen”. Volgens Hanina zijn Salafisten net zoals Jehova’s. Ze vieren geen verjaardagen en zo. Hanina probeerde dat geweldige argument kracht bij te zetten met een leuk verhaal over een Salafistische mevrouw die heerlijke taarten bakte. Ze bakte alleen geen taarten voor verjaardagen, want volgens de Salafistische leer mag je geen verjaardagen vieren. Toen ik dat las dacht ik, ach Hanina Ajarai, die is zo gek als een deur en dit betrof een (1) enkele mevrouw die vanuit haar eigen huis taarten bakte (en ongetwijfeld bijzonder laag is opgeleid en amper Nederlands spreekt) voor een extra zakcentje.

En nu is de culture war dus verplaatst naar de supermarkt.

Dit betreft een Lidl in Engeland.

Lidl is een Duits bedrijf, dus je zult zien dat Duitsland zal volgen en dan de rest van Europa.

En na Lidl?

Zijn de rest van de supermarktketens aan de beurt.

En binnenkort mag je dan geen condooms meer kopen.

Want God slash Allah vindt anticonceptie stom en overbevolking een reuze goed idee.

(Helemaal niet als je een vrouw of een homo, of een minderjarige bent red.)

Ik heb dit al eens eerder gezegd.

Sommige Moslims, niet allemaal, maar sommige Moslims… kopen een hakmes in de ijzerwinkel en hakken allemaal mensen dood voor Allah.

Als een Moslim een grote bijl wil kopen zou de jongeman achter de kassa in de ijzerwinkel dus moeten zeggen: “Nou ehm, nee sorry meneer Abdullah, ik kan u helaas die bijl helaas niet verkopen, want u bent een Moslim en u gaat er misschien allemaal mensen mee doodhakken in een uitgaansgebied”.

Nu zijn er Moslims die gewoon wel alcohol drinken en er zijn duizenden moslims die knetterstoned in de coffeeshop hangen.

Cafe’s en coffeeshops zouden dan dus ook moeten stoppen met de verkoop van alcohol, cannabis en hash aan Moslims.

Nee, sorry, dat kan ik niet aan je verkopen, want je bent een Moslim.

Tijdens Ramadan zijn er zat Moslims die wel gewoon eten en drinken.

(Kinderen, ongestelde vrouwen, zwangere vrouwen, bejaarden en zieke mensen met bijvoorbeeld diabetes red.)

Ja, ik begrijp dat u honger heeft, maar ik kan u geen eten verkopen of serveren want u bent een Moslim en het is Ramadan, sorry.

Het allerleukste worden streaming services. Televisie is op sterven na dood. Media gaat volledig digitaal en streaming. Op bijvoorbeeld Netflix zijn duizenden en duizenden titels te vinden van films, documentaires, soaps en series die allemaal stuk voor stuk materie bevatten die hartstikke verboden is door Allah. Geweld, sex, homosexuelen, lesbische vrouwen, drugs, drank, Joodse acteurs en ga zo maar door. Netflix zou dus aan al hun subscribers moeten vragen ben je Moslim JA/NEE. Mensen die daar NEE invullen, die mogen gewoon alles streamen wat ze maar willen. Mensen die daar JA invullen die mogen allerlei dingen dan niet meer zien.

Nee sorry, u mag The Hangover films niet streamen want u bent een Moslim en die films zitten boordevol sex, drugs en alcohol.

Oh en bij de tandarts, of de huisarts?

Daar kunnen ze beter twee bakken met bladen en magazines neerleggen.

Eentje voor Nederlanders, waar je gewoon wel door de Cosmopolitan mag bladeren.

En eentje voor Moslims, waar alleen magazines zonder foto’s van vrouwen in zitten.

Voor de mensen die zich afvragen hoe dit fenomeen heet?

Dit heet diversiteit, inclusiviteit en tolerantie vieren.

Nod Yes Icon

En nee, ik ga nooit meer naar de Lidl.

Zeg, is het trouwens een idee om te stoppen met de verhuur van bestelbusjes aan Moslims?

Oh en iets anders: Je kunt – als supermarkt – beter geen veganist achter de kassa zetten.

Want die wil helemaal niks afrekenen.

Als consument zijn dan AL je boodschappen gratis.

Share
 

2 Responses

  1. RvC

    August 23, 2017 2:21 pm

    Je hebt volkomen gelijk. Het was inderdaad een Aldi, maar die heb je niet in onze buurt (voor zover ik weet) en ik ben nog nooit bij een Aldi geweest. Dus ik maakt er Lidl van.

Comments are closed.