Breaking News: Fethullah Gülen Wordt Columnist Bij Het NRC

, , Comments Off on Breaking News: Fethullah Gülen Wordt Columnist Bij Het NRC

Jawel… nog meer religious revival.

Ik ben al geruime tijd de columnisten van NRC Media Holding B.V. van repliek aan het voorzien.

Het is allemaal zo vreselijk slecht.

De eindredactie van het NRC kreeg hier lucht van en besloot direct maatregelen te nemen.

Men heeft  

Hij zal voortaan een wekelijkse wisselcolumn schrijven met Ellen Deckwitz.

NRC: Goede moslim kiest niet het Westen, maar IS als de vijand.

Moet dat niet "een goede Moslim" zijn?
Of "goede Moslims"?
Gülen heeft een taalachterstand.
Daar mag je geen grappen over maken.

De meedogenloze aanslagen op onschuldige burgers in Londen en Manchester zijn de laatste in een reeks zinloze gewelddaden, gepleegd door de zogeheten Islamitische Staat, een groepering die geen andere aanduiding verdient dan het onmenselijkste criminele netwerk ter wereld. Alle moslims zouden de inlichtingen- en veiligheidsdiensten moeten helpen nieuwe aanslagen af te wenden en de levensaders ervan af te snijden. Sinds haar oprichting, uit de as van Al-Qaeda in Irak, houdt IS zich enkel bezig met bedrog en moord. Ondanks haar misleidende naam, representeert IS een verdraaiing van de islam. Haar kleding, vlaggen en leuzen kunnen niet verhullen hoe afschuwelijk ze de geest van de islam verraadt.

Volgens mij voeren ze de teksten van de Koran letterlijk uit.

Van enige “verraad” kan dus geen sprake zijn.

Wat kunnen moslims hiertegen doen? Allereerst het doel steunen dat deze barbaarse groepering een geografische basis ontzegd wordt. Juist het idee van een ‘staat’ is propaganda. Maar de oplossing is niet alleen van militaire aard. Vanwege de belofte tot zingeving en saamhorigheid voelen vervreemde moslimjongeren zich aangetrokken tot IS haar totalitaire ideologie. Iets wat ze blijkbaar thuis missen en daarom is het ook van belang discriminatie in westerse gemeenschappen aan te pakken. Tegelijk hebben westerse regeringen de verantwoordelijkheid een ethischer buitenlands beleid te voeren.

Sorry?

Dus omdat die “jongeren” thuis alleen maar lulkoek te horen krijgen moeten westerse gemeenschappen niet bestaande discriminatie aanpakken?

(En een meer “ethisch” buitenlands beleid voeren red.)

En dan wat? Dan krijgen ze thuis ineens geen lulkoek meer te horen?

En de lulkoek in die Koran, die wordt opgedreund in die Moskee?

Die verdwijnt dan ook ineens?

Snuift ie lijm?

Schoollijm

Moslimburgers kunnen en moeten in dit geheel van inspanningen hun steentje bijdragen, maar wij hebben ook nog een unieke rol in deze strijd. Bijvoorbeeld door het afweersysteem te versterken tegen extremisme. We moeten ons afvragen waarom er juist in onze gemeenschappen terroristen geworven worden. Ja, externe factoren moeten geadresseerd worden, maar we moeten ook naar binnen kijken.

Ik denk dat het komt door Islam, religie, de Koran en Allah.

Religion Poison

Zelfonderzoek is een islamitische, morele plicht. Wij – ouders, leerkrachten, bestuurders, imams – kunnen veel doen om onze jongeren te helpen zichzelf te beschermen. Het is aan ons om de moordzuchtige extremisten te verslaan op het slagveld van de ideeën. Een gangbare misvatting onder gewelddadige extremistische ideologen is om de leerstellingen van de Koran en de Profeet (vrede zij met hem) uit hun verband te halen en er zo’n draai aan geven dat ze bij hun vooropgezette bedoelingen aansluiten. Met momentopnamen uit het leven van de Profeet en zijn metgezellen rechtvaardigen deze ideologen hun misdaden.

De Hadith, de uitspraken van de Profeet zijn vrij helder.

(En in heel veel talen verkrijgbaar online red.)

En volgens die Profeet is slavernij prima, dood alle ongelovigen en verspreidt het geloof met het zwaard.

(En veel meer van dat soort lulkoek red.)

Nogmaals: ISIS voert de teksten letterlijk uit.

Het tegengif is een religieus onderwijsprogramma waarin de traditie op holistische en contextuele manier wordt onderwezen. Om misleiding van radicale ideologen te weerstaan, moeten jonge moslims inzicht krijgen in de geest van hun heilige geschrift en de overkoepelende beginselen van het leven van hun profeet. We moeten onze jeugd het hele verhaal leren: hoe de profeet zijn samenleving van barbaarsheid verloste en morele normen bijbracht die door Abrahamitische religies worden gedeeld.

Even goed opletten: het tegengif voor religieuze waanzin? Is meer religieuze waanzin.

Nod Yes Icon

Dan wil ik niet lullig doen, maar trouwen met je 9 jarige nichtje en ‘r dan kapot neuken als ze 12 wordt?

Dat is nogal “barbaars”.

Stammen veroveren, afslachten en de vrouwen en kinderen meenemen als slaven?

Opnieuw: kind of… barbaars.

Extremisten begaan nóg een misstap: religieuze uitspraken uit de Middeleeuwen verplaatsen zij naar de 21ste eeuw, en dan wordt politieke wedijver al gauw aangezien voor een godsdienstgeschil. De moslims van nu, echter, hebben de vrijheid om in democratische, seculiere landen hun godsdienst te belijden. De waarden van democratisch bestuur sluiten juist aan bij de islamitische idealen, zoals sociale gerechtigheid, rechtszekerheid, gezamenlijke besluitvorming en gelijkheid. Moslims moeten als aan de democratie bijdragende burgers leven.

Zonder Nederlands te leren, met religieus onderwijs?

En dan heel veel schreeuwen over Islamofobie, keukentrapjes en racisme?

Dat lukt vast hartstikke goed op die manier.

Moslims bidden dagelijks tot God om hen ‘op het rechte pad’ te houden. In deze tijd betekent het rechte pad dat we ons verdiepen in de kernwaarden van ons geloof, hoe we die in ons dagelijks leven vormgeven en de weerstand van onze jeugd versterken tegen wat strijdig is met die waarden. Het is een godsdienstige én een menselijke verantwoordelijkheid om gewelddadige godsdienstfanaten te beletten de gruweldaden van Londen en Manchester ergens anders nog eens over te doen.

En dat is jammerlijk aan het mislukken, dag in, dag uit.

List of Muslim terrorist attacks, last 30 days.

Dhr. Gulen, de leider van een religieuze sekte, wordt natuurlijk geen vaste columnist bij het NRC. De redactie wilde dat uiteraard wel dolgraag, maar het bestuur van de Media Holding B.V. vond zijn vraagprijs gewoon echt te hoog. Nee, de reden dat men Gulen publiceert is heel eenvoudig. Ali B en Rapper Boef en de tuigvlogger zijn nep-Moslims. Die krijgen de “moslimjongeren” domweg niet op het rechte pad. Die kutkinderen luisteren naar niks en niemand. De hoop is dat ze vatbaar zijn voor de hogepriester van deze religieuze sekte. De Washington Post en Politico hebben al eens columns van deze gek gepubliceerd. Het NRC De AIVD dacht toen: Hey, da’s zo gek nog niet. Dat moeten we hier ook eens proberen.

Misschien kan Ayatollah Khamenei een leuk stukje schrijven voor het NRC?

Share