Breaking News: Fatima Elatik Steekt Twee Punaises In De Ogen Van Pieter-Jaap Aalbersberg

, , 1 Comment

Enige tijd geleden schreef ik een stuk over de PvdA en hun knuffelmoslims.

Zwaaien Naar Mensen Die Niet Terugzwaaien (De PvdA En De Moslims Van Amsterdam)

In het stuk tref je links naar weer andere artikelen.

Het regent al geruime tijd schandalen rondom de PvdA knuffelmoslims.

Saadia T. is recent ontslagen en er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar haar handel en wandel.

Haar boezemvriendin – en Supreme Salafist van de PvdA in Amsterdam – Fatima Elatik kreeg meteen een diepte interview en uitgebreid artikel in de Volkskrant.

Men vroeg Fatima naar haar handel en wandel en haar vriendschap met deze knuffel PvdA Salafist van de Stopera.

Fatima is een etnisch-religieus iemand en dergelijke mensen geloven vrij gemakkelijk in allerlei complotten.

Zo bestuurde de Mossad die vliegtuigen op 11 september op afstand om geheim opgeslagen Chinees goud – wat in de catacomben van het WTC was opgeslagen door de Illuminati en de Aliens – te laten verdwijnen.

In het interview liet Fatima Elatik ons weten: het is een Marokkanenjacht.

De rest van haar drivel was – als altijd – vooral apologetiek.

De mannen (en vrouwen red.) van GeenStijl hadden er een prima stuk over.

GeenStijl: Azaanbode op Marokkanenjacht: Fatima Elatik vuistdiep in affaire-Saadia Ait-Taleb.

(Ik vond “vuistdiep” errug leuk en ik mocht het artikel in de Volkskrant alleen lezen als ik “lid” werd van de Persgroep, dus ik besloot er zelf niet over te schrijven).

In het interview had Fatima nog een hele grote bek; ze wist van niks, ze kende al die mensen niet; het was een heksenjacht maar dan gericht tegen Marokkanen.

De Gemeente Amsterdam wordt echter gerund door rasechte mediahoeren en rasechte mediahoeren maken zich nogal eens druk om optics.

Wat zijn optics?

Ziehier: het gaat (uiteraard) om de tweede definitie.

optics-definition

Na Saadia T. en haar clubje graaiende Salafisten lijkt de Gemeente Amsterdam schoon schip te maken.

Leest u even mee?

AD: Omstreden directeur diversiteit voortijdig weg bij politie Amsterdam.

Elatik leidde het programma ‘Politie van iedereen’, dat is bedoeld om het Amsterdamse politiekorps beter te laten aansluiten bij de multiculturele samenleving. ‘In onderling overleg’ is besloten dat Elatik stopt met haar werkzaamheden, zo staat in een brief van de eenheidsleiding in bezit van deze krant. Zelf spreekt ze van een ‘eigen besluit’.

Volgens de eenheidsleiding gaat het programma dat door Elatik is opgezet ‘een nieuwe fase’ in. ‘En daar is een andere benadering én sturing voor nodig’, aldus de politietop.

Ja een “andere benadering en sturing” bijvoorbeeld niet gedaan door een losgeslagen, graaiende, stiekeme Salafist?

Wat een goed idee!

Ophef
Het vertrek van de voormalige PvdA-politica volgt op een reeks publicaties over het Amsterdamse idee om het dragen van een hoofddoek door agenten toe te staan. Elatik lag onder vuur vanwege haar inhuursalaris van 12.000 euro per maand, voor 24 uur per week.

Ook ontstond ophef over haar vriendschap met radicaliseringsadviseur Saadia T. van de gemeente Amsterdam, die opdrachten vanuit de gemeente gunde aan iemand met wie ze een relatie had. T. werd vorige week ontslagen.

Bronnen zeggen dat de affaire rond T. voor de politietop de doorslag heeft gegeven om met Elatik te breken. Politiewoordvoerder Jean Fransman ontkent dat: ,,Elatik is geen onderdeel van het politieonderzoek waarin Saadia T. verdachte is”, reageert hij.

Ze mag nu dan geen verdachte zijn, maar dat komt nog wel, want er zullen meer (media) onthullingen volgen.

Veel media mensen zijn Fatima Elatik – de Supreme Salafist van de Stopera – en haar grote bek al geruime tijd meer dan zat.

Dus we gaan ervanuit dat men blijft graven.

Een vraagje?

Wat heeft Fatima Elatik allemaal bereikt als Directeur Diversiteit?

Zijn er ehm… metrics?

Shaking No Emoticon

Elatik laat aan deze krant weten dat zij al in februari aankondigde te willen stoppen bij de Amsterdamse politie. ,,Mijn vertrek stond al heel lang gepland. Het programma gaat een nieuwe fase in. En ik ben ook wel toe aan een nieuwe uitdaging, om eerlijk te zijn.”

In februari al, sure.

Het is echter reuze plezierig om 8 maanden lang 12 duizend euro extra salaris te trekken.

(Da’s 96 duizend euro red.)

In de brief van de eenheidsleiding staat dat Elatik tot 1 oktober werkzaamheden zal uitvoeren bij de Politieacademie. Maar dat blijkt niet te kloppen. ,,We kijken nu óf ze wat bij ons kan doen”, zegt woordvoerder Pieter Beljon van de Politieacademie. ,,Het is een oriënterende periode, geheel vrijblijvend. We doen dit op verzoek van de Amsterdamse politie. Of er iets voor haar te doen is, valt nog te bezien.”

Al die jonge, overwegend witte, heterosexuele cisgender jongens en meisjes op de Politieacademie zitten natuurlijk beslist niet te wachten op enige input danwel inzichten van de Supreme Salafist van de PvdA in Amsterdam. De reputatie van Fatima Elatik als politica, bestuurder, serieus persoon zijn voor de zoveelste keer zwaar aangetast en genoeg is genoeg. Daarnaast willen bijzonder veel agenten en burgers geen Mutaween hoofddoekjes politie en dat is toch echt wat Fatima Elatik er wel eventjes doorheen wilde drukken.

Wijkteams
Intern wordt het programma van Elatik bekritiseerd. Het budget voor ‘Politie van iedereen’ is ten koste gegaan van budgetten voor wijkteams, zeggen goed ingevoerde bronnen bij de Amsterdamse politie. ,,Wijkteams hadden geld toegezegd gekregen, maar dat zagen ze maar niet komen. Uiteindelijk bleek dat dit budget door Amsterdam gebruikt werd voor het project van Elatik.”

Politiewoordvoerder Fransman stelt dat ‘Politie van iedereen’ juist over wijkteams gaat, en dat van tevoren bekend was dat het project uit een potje voor wijkteams zou worden gefinancierd. ,,Hoe ziet je wijk eruit, wat zijn de problemen, hoe ga je daar als agent mee om? Die vragen worden in het programma beantwoord.”

Jeetje, ook al bonje met de wijkteams?

Die Fatima is enorm “verbindend” bezig geweest; da’s een echte bruggenbouwer!

De Amsterdamse politie wil doorgaan met ‘Politie van iedereen’. Het programma – waarmee werd proefgedraaid in drie wijkteams – wordt nu uitgebreid naar de hele eenheid. ,,Er is niet één persoon meer verantwoordelijk, het is vanaf nu aan de teams zelf om er uitvoering aan te geven”, aldus Fransman.

Dus toen het proefdraaide in drie (3) wijkteams (welke blijven uiteraard geheim) toen was alleen – en enkel en alleen – Fatima Elatik verantwoordelijk?

Eenheidschef Pieter-Jaap Aalbersberg van Amsterdam gaf in mei in deze krant hoog op over het werk van Elatik. ,,Zij is de punaise in mijn bedrijf. Ze kan haarfijn uitleggen waar de echte spanning zit.”

Die vergelijking met die punaise vind ik ongelukkig gekozen.

Daar kan Aalbersberg niks aan doen.

Het niveau van de Politieacademie is net even lager dan MBO.

Pieter-Jaap?

Een doosje punaises kost zo’n 0,50 cent.

Da’s een aanzienlijk lager bedrag dan 12 duizend euro per maand, waarvan iemand 8 maanden eigenlijk al “weg wil” (en niks doet).

En ehm… PJ?

Ik weet niet of je ooit op een punaise bent gaan zitten, of er eentje per ongeluk in je vinger prikte?

Maar je kunt je lelijk en vrij gemeen bezeren aan een punaise.

In dit geval lijkt het er sterk op alsof iemand twee punaises in je ogen heeft geprikt.

Want je bent zo blind als een mol.

 breaking-news-elatik

Share