Bommen en Granaten

, , Comments Off on Bommen en Granaten

Ik kampte met wat griepverschijnselen; zowel die kleine als mijn ex liepen te hoesten en te snotteren. Ik bleef gewoon doorgaan met mijn gezonde ontbijt en mijn workout. De symptomen hielden krap een dag stand, daarna voelde ik mij prima. Da’s bijzonder wat normaal ben ik dagen aan het snotteren. Daarna blesseerde ik mijn rug, tussen de schouderbladen, tot aan mijn nek. Ik heb een dag rustig gedaan en dat bovenlijf met rust gelaten. Vandaag voel ik mij alweer kiplekker, nog geen dag later.

I am beginning to like the pain. 

Vandaag ga ik dat onderlijf martelen. Ik ga krachtoefeningen doen voor benen, heupen, billen en buik. Daarnaast ga ik een paar uur op die fitness bike knallen.

Ik wil morgen niet meer kunnen bewegen van de pijn.

Vandaag werpen wij weer eens een blik op de jeugd van Amsterdam.

Zo af en toe lichten we er een jeugdige uit die iets heel bijzonders of speciaals heeft betekent voor de stad.

Meer recent was dat een jongen die z’n MBO stage liep in een buurtcentrum. Hij werd doodgeschoten met een machinegeweer. Hij was 17 jaar oud.

hand-grenade-152921_960_720

Parool: Jongen (17) opgepakt voor handgranaat in café In The City.

Wat een vreselijk “lieve” stad zijn we toch!

De politie heeft dinsdagavond een 17-jarige jongen aangehouden die verdacht wordt van het neerleggen van een handgranaat bij café In The City.

Hij is dinsdagavond door een arrestatieteam opgepakt in de Pijp.

Op 8 februari 2017 werd op klaarlichte dag een handgranaat op de deurmat van het café op het Kleine-Garmanplantsoen achtergelaten. De Explosieven Opruimingsdienst moest er aan te pas komen om het explosief op te ruimen. Na het incident werd de horecazaak door de gemeente gedwongen gesloten.

Er is een groepje gekken granaten voor de deuren van clubs aan het achterlaten. De clubs worden vervolgens gesloten. We hebben dit eerder meegemaakt met een reeks schietpartijen op coffeeshops. Iemand rijdt ‘s nachts langs op z’n scooter, schiet een paar keer op de deur en de ramen en vervolgens gaat die shop dicht.

De politie onderzoekt nog of de aangehouden jongen ook betrokken is bij het achterlaten van een handgranaat bij Club Abe in de Amstelstraat.

Hoewel de horecazaken door andere eigenaren worden uitgebaat, is het volgens de politie mogelijk dat dezelfde dadergroep de ondernemers tracht te intimideren. In beide gevallen gaat het om heel gerichte acties, denkt de politie. Meer aanhoudingen zijn volgens de politie niet uit te sluiten.

Oh vast wel. Het zal een stelletje teringlijers zijn die niet welkom zijn in die tenten en dan nemen ze op deze manier wraak. Ik denk trouwens dat die coffeeshops hetzelfde is overkomen. Dat zullen teringlijers zijn geweest die om hun legitimatie gevraagd werd en er geen konden tonen of weigerden en vervolgens eruit gezet werden.

Maar ja, 17 is wel heel erg jong.

Hoe (de fok) komt een 17 jarige aan een handgranaat.

Beelden
Van het achterlaten van een explosief bij Abe zijn camerabeelden. Daarop is te zien hoe een lichtgetinte of donkere man de granaat om de hoek prepareert met ducttape, voordat hij die op de deur van de nachtclub plakt. De granaat werd in de vroege ochtend door een straatveger gevonden.

Mijn eerste “ervaring” met een handgranaat is ergens jaren ’90. De weg van het Surinameplein naar het Hoofddorpplein. Daar zat ergens mijn brillenwinkel. Aan de overkant, ietsje daarvoor, zit een klein supermarktje. Een kind vond ergens in het plantsoentje, naast die supermarkt een granaat. Jaren geleden. Volgens mij was er ook een ontploffing, maar dat weet ik niet meer zeker. Ik kan mij een stel ouders herinneren, op AT5, die allemaal helemaal in de fokking stress waren: Ik kan mijn kind toch niet gaan leren: Pas op voor granaten? Niet mee spelen? Maar dat is dus helaas wel nodig.

Papa ik ga buiten spelen met <x>, goed?

Ja en pak geen granaten op, engel.

In z’n nieuwjaarsrede stelde Burgemeester van der Laan: het gaat beter dan ooit met de jeugd van Republiek Kukenheim.

Wij van SlimK1nd zijn dat met hem eens.

Nod Yes Icon

Share