Blessures ende Kwetsuur

, , Comments Off on Blessures ende Kwetsuur

blessure

Ik was van plan om 5 dagen lang, 20 kilometer per dag te lopen. Dat ging helaas helemaal mis. Dag 1 en dag 2 verliepen prima. Dag 3 echter, was een drama…. Het was krankzinnig warm, de zon scheen in mijn ogen en plotseling… duiken er uit het niets 2 dikke toeristen op de fiets zo de stoep op. De eerste wist ik de ontwijken (en zij mij). De tweede knalde VOL in mijn linkerbeen- en zij. Enkel, kuit en achillespees pijn en een been vol schaafwonden. Ik heb de afgelopen paar dagen – in die pokkehitte – met mijn been omhoog op bed gelegen. De schaafwonden zijn goed genezen (door de zon en de warmte). Mijn enkel en knie doen geen zeer meer. Dus vandaag ga ik gewoon weer wandelen.

Da’s geen dag te vroeg, want vandaag is de laatste dag echt mooi weer. Daarna zie ik bewolking en veel lagere temperaturen.

Dit is – by my count – de 5e keer dat ik goed geblesseerd raak. (In nog geen 5 maanden tijd red.) Da’s normaal. Als je jarenlang niet sport? Dan krijg je blessures als je veel gaat bewegen. Het hoort er een beetje bij.

Ik was laatst wandelen en zag een stel kids, pakkumbeet 15-16 jaar oud? Die VLOGEN mij voorbij… achteruit joggend… Ik verzin dit niet: Ze vlogen langs, namen een soort pauze, draaiden om en gingen joggend een heel stuk vrij gemakkelijk met mij op met leuke teksten als: Kom op ouwe, die kant op, je moet die kant op!!!

Dat hele incident deed eigenlijk meer pijn dan de aanrijding met dikke toerist en fiets.

Ik laat mij niet kennen. Ik wil nog meer afvallen. Ik heb nog steeds een buikje; bescheiden, maar zonder meer zichtbaar.

Ik wil na de zomer 68 kilogram wegen… met kleding aan.

Dat buikje moet dan echt weg zijn.

Ik hoef echt geen wasbord (of sixpack), maar ik wil dat overtollige vet … ALLEMAAL weg.

Vandaag ga ik dus lopen met pijn (en kramp red.) in die hitte.

Share