Beeldenstorm: Anansi De Spin Steekt Het Rijksmuseum In De Fik

, , 1 Comment

Eindelijk!

Metrics!

Als jij een beetje Deugridder bent, dan moet jij je vreselijk druk maken om het Nederlandse slavernijverleden. Onze voorouders waren racistische kolonisten, plunderaars en slavendrijvers. Het NRC had enige tijd geleden nog een uitgebreid artikel waar prangende vragen werden gesteld over schoolboeken: Wordt het Nederlandse slavernijverleden eigenlijk wel goed behandeld op school? Moet dat niet helemaal anders? Zwarte Piet is een slaaf en Sinterklaas is zijn witte Massa, die hem onderdrukt. Zwarte Piet maakt het hele jaar kadootjes in een ongetwijfeld vieze en onveilige fabriek ergens in Spanje; hij werkt wel 16u per dag aan een ketting. De Coentunnel moet een andere naam krijgen. De Witte de Withstraat eveneens. En eigenlijk zouden we dat Rijksmuseum best plat kunnen branden want daar wordt racisme, slavernij en kolonialisme alleen maar verheerlijkt.

Ik neem aan dat u de “argumenten” kent?

Ik heb al een paar keer iets geschreven over slavernij.

SK: Slavernij.

Ik had echter geen echte metrics, maar die kwam ik gisteren dan zomaar ineens tegen.

Leest u even mee?

Slave Sale

NU.nl: Meer dan veertig miljoen mensen wereldwijd gevangen als slaaf’.

Allemaal meteen goed opletten.

Veertig (40) miljoen is meer dan het totaal aantal slaven in de jaren dat slavernij legaal was.

Nod Yes Icon

Er woonden toen nog niet zo waanzinnig veel mensen op onze planeet.

Dus: er zitten nu meer mensen gevangen als slaaf dan vroeger toen het legaal was om slaven te kopen, te verhandelen en te houden.

Veel. Meer.

Meer dan veertig miljoen mensen wereldwijd zijn momenteel het slachtoffer van moderne slavernij. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die de VN dinsdag heeft gepubliceerd.
Bijna driekwart van de moderne slaven is vrouw. Zij worden gedwongen tot arbeid of seks of worden tegen hun zin uitgehuwelijkt.

Ja lieve Deugridders, al het diversiteitsgedram ten spijt, als je uitgehuwelijkt wordt dan is dat niet een geweldig mutlicultureel en tolerant gebeuren.

Je eindigt dan geregeld als slaaf.

Een op de vier slaven is kind. Van de 15 miljoen slaven die tegen hun zin zijn uitgehuwelijkt, is een derde nog geen 18 jaar. Een zesde van die 15 miljoen ‘slaven’ is zelfs jonger dan 15 jaar.

Tien miljoen kindslaven (40 miljoen / 4) en maar liefst 5 miljoen gedwongen “gehuwde” minderjarige slaven.

Ondertussen halen zowel Nederland als Duitsland vluchtelingen met kindbruidjes binnen.

“Slavernij is niet slechts een relikwie uit het verleden”, stellen de VN en de Walk Free Foundation in het rapport.

Correct

Ok, dus slavernij is nu – qua aantallen – een groter probleem dan het vroeger was toen de walgelijke praktijken legaal waren.

Zij beklemtonen dat het om een voorzichtige schatting gaat; vermoedelijk ligt het echte aantal slaven nog hoger. “Het is een vorm van verborgen criminaliteit; die zijn altijd heel lastig te meten”, aldus een woordvoerder.

Moderne slavernij komt het meest voor in Afrika en Azië. De twee organisaties waarschuwen dat in het westen nog steeds producten worden verkocht waar slavenarbeid aan te pas kwam, zoals kleding of voedsel.

Ook dat klopt.

Als je gedwongen arbeid gaat meerekenen worden de aantallen helemaal dood- en doodeng.

Iemand die gedwongen arbeid verricht hoeft geen slaaf te zijn. Je kunt na je dwangarbeid veelal gewoon naar huis. De volgende ochtend mag je weer aan de bak.

Je noemt het indentured servitude. 

De VN en de Walk Free Foundation roepen de internationale gemeenschap op een goed antwoord op de cijfers te formuleren. “We moeten deze vergeten groep proberen te beschermen, op een betere en meer structurele manier dan op dit moment gebeurt.”

Yea…, sorry maar dat gaat beslist niet gebeuren. De “internationale gemeenschap” geeft namelijk geen ene flikker om al die slaven. Fok hun! De “internationale gemeenschap” bestaat vooral uit mediahoeren. Die willen zich best druk maken om een beeld van Witte de With als daar voldoende #ophef over ontstaat en ze willen best allemaal likes en hartjes richting Sylvana Simons sturen een keer. (Sylvana Simons is Neerlandsch meest vooraanstaande slavernij wetenschapper red.) Gillen over slavernij gaat vooral over jezelf. Je wilt laten zien dat je echt gewoon een kankereind gaat omrijden. Jij deugt, dus jij neemt de Coentunnel niet. Fok dat, ik neem de pont wel, ja? In het Scheepvaartmuseum heb ik niets te zoeken, vanwege slavernij het feit dat ik Deug met een hoofdletter D. Die arme criminelen mensen in Suriname en op de Antillen moeten we echt gewoon honderden miljoenen schadevergoeding betalen. Anansi de spin is een boek met veel meer historische waarde dan dat stomme kutdagboek van Anne Frank.

En dat is dus de morele corruptie van de Deugridder.

Echte slavernij kan ze geen ruk schelen.

Maar gillen in Lijn 7 als ie de bocht om dendert de Witte de Withstraat in?

Dat kunnen ze reuze goed.

Dit weekend vindt er een stille mars plaats vanaf het kantoor van Joop tot aan de brasserie een paar straten verderop om stil te staan bij de slachtoffers van slavernij die mevrouw die door die AirBnB meneer van de trap gegooid werd. Anousha Nzume loopt voorop met een groot bord met een foto van O.J. Simpson erop.

Anousha Nzume: “O.J. Simpson Had Veel Meer Witte Mensen Moeten Vermoorden”

Share