Barefoot In The Dark

, , Comments Off on Barefoot In The Dark

We gaan verder met SlimK1nd Lifestyle, towards a more healthy and wholesome you.

Als lifestyle blog moet je met de meest waanzinnige beweringen en producten komen. Ik noem dat het “geurkaars” fenomeen. Verreweg de meest walgelijke lifestyle blogs zijn van self absorbed celebrities. Zo had Meghan Markle een eigen blog waar ze ons vertelde over kleding en allerlei vormen van ame en/of zieke mensen helpen. De allerergste is Goop, van Gwyneth Paltrow. Die prijst echt geurkaarsen van honderden dollars aan.

Ik was aanvankelijk bezorgd dat ik niet de juiste waanzinnige producten zijn kunnen vinden. Ik heb weinig geld en geef ook nog eens vrijwel niets aan mijzelf uit.

Met die Vibram Five Finger schoenen heb ik dat probleem opgelost. Ik heb een waanzinnig product gevonden en ik kan allemaal waanzinnige lifestyle dingen beweren rondom dat product.

Ik ben een tijdje offline geweest. Mijn ex was ziek, en ik heb een lelijke schouderblessure; een zenuwontsteking in de nek, schouder en bicep. Ongetwijfeld heb ik iets overbelast met al dat trainen.

Ik heb die tijd nuttig besteed door veel binnenshuis te oefenen met die five finger schoenen en er nog heel veel meer over te lezen.

Er blijkt een hele cultus rondom voeten te bestaan online!

Ik wist weer eens van niks.

Vandaar de titel: barefoot in the dark. Het is een verbastering van Barefoot In The Park, een waardeloze film met EN Robert Redford EN Jane Fonda. De film gold ooit als “gewaagd”. De film geldt nu als waardeloos want ik ben jonger dan 70 jaar oud en kan beide acteurs dus niet uitstaan.

SS16_M_EL_X_GREYBLACK_MAIN

Zweet en de lucht van zweet, blijkt iets absoluuts vreselijks. Een beetje zoals Ebola. Er zijn duizenden en duizenden tips hoe je sportschoenen (Vibrams en alle andere schoenen die je draagt met blote voeten) dient schoon te houden en vooral vrij te houden van enige vreemde geurtjes. Deze tips gelden (soms) ook voor andere sportkleding zoals t-shirts, sokken etc. Er zijn zelfs tips over het uitwassen en schoonhouden van bidons! De oplettende SlimK1nd lezer weet dat ik een echte clean freak ben. Ik heb dus een wasnetje aangeschaft, waar je die Vibrams in kunt wassen. Wasnetje van HG met een wasmiddel specifiek tegen nare geurtjes in gympen. Ik was 12 euro of zoiets kwijt. Het stelde allemaal niet zoveel voor. Na ongeveer een week dragen en oefenen roken de gympen inderdaad naar stinkende gympen (zoals alle gympen ruiken) dus hup in netje, in de was op 30 graden en daarna laten drogen. Ze mogen echt niet in de droger. Werkte prima, kort wasprogramma, gympen ruiken naar duur wasmiddel. Is dat dure wasmiddel nodig? Nee. Kan ook met gewoon wasmiddel, ruikt net zo lekker. We gebruiken het dure wasmiddel dit weekend om alle gympen van de kleine kabouter te wassen (want mijn ex is soms wat obsessief).

Lopen op teenschoenen en wat gymmen en oefenen op teenschoenen is absoluut heerlijk. Je kuiten, je enkels, je heupen, je knieschijven en je onderrug worden echt anders gebruikt. Voor je voeten en tenen is het helemaal geweldig. Je loopt voorzichtiger en meer bewust. En je gebruikt allemaal spieren in je voeten die normaal dood opgesloten zitten in die nette leren herenschoenen. Binnen een dag merk je al effect, maar na een week oefenen voelen je voeten en benen echt een stuk beter. Ik ben al begonnen met drammen tegen: mijn dochter, mijn ex, mijn vader, een paar collega’s en een stel willekeurige voorbijgangers in de supermarkt.

Vandaag ga ik die benenwagen dan onderwerpen aan een echte test. Ik ga meer dan 10 kilometer wandelen, met blote voeten, in die schoenen, in die vreselijke kou.

Door de dunne zool voel je de kou van de straat omhoog kruipen via je voetzolen. Het is best pittig. Doordat je echter loopt worden je voeten warm en is het wel te doen.

Ik heb er nog geen lange stukken mee op straat gelopen, dus dit wordt heel wat.

(Ik neem een opgeladen GVB pas mee, voor als ik het niet trek).

 

Share