Anti-Islamofobische Terroristische Aanslag?

, , Comments Off on Anti-Islamofobische Terroristische Aanslag?

U weet natuurlijk wat Islamofobie is.

Het komt vaker en vaker voor en steeds meer mensen lijden aan deze vreselijke ziekte.

Het is beslist niet leuk om aan Islamofobie te lijden.

Het is de enige aandoening waar je voor wordt uitgescholden.

Als jij aan longkanker lijdt?

Dan gaan mensen niet tegen je staan schreeuwen: “smerige longkankerlijer”!

Zelfs alcoholisten krijgen eerder begrip dan een grote bek.

Je zult niet zo snel uitgemaakt worden voor “smerige alcoholist”!

Je familie en je huisarts zullen zeggen dat je te veel drinkt, dat je “hulp” nodig hebt.

Als jij aan Islamofobie lijdt?

Dan kun je enig begrip of medelijden echt gevoegelijk vergeten.

Shaking No Emoticon

Google heeft de volgende definitie.

Islamophobia Def

Die definitie is echter incorrect. Een “fobie” is een irrationele, allesomvattende angst. Claustrofobie is een angst voor kleine, beklemmende ruimtes. Mensen die aan claustrofobie lijden vinden het bijvoorbeeld lastig om in een kleine, volle lift te staan, ze nemen liever de trap. De psychiatrische en psychologische geneeswetenschappen hebben in de afgelopen eeuw honderden phobias ontdekt, in kaart gebracht en behandeld; vaak heel succesvol. Islamofobie is een relatief nieuwe phobia waar vooralsnog geen eenduidige behandeling voor bestaat.

De mensen die aan Islamophobia lijden, hebben vrij normale levens. Ze betalen belasting, voeden kinderen op, zijn leuke collega’s. De directe omgeving heeft weinig tot geen last van de fobie. Het is echt de patient zelf die er de meeste last van heeft. De laatste paar jaar zijn we als samenleving op een absoluut waanzinnige manier met deze ernstig zieke mensen omgegaan. Zo zit behandeling voor Islamofobie niet eens in het basispakket, je hebt er echt een aanvullende verzekering voor nodig en zelfs dan is er een eigen bijdrage. Mensen die aan de ziekte lijden weten veelal zelf niet dat ze de ziekte hebben. De informatie over de ziekte online te vinden valt (zie de Google definitie) is veelal incorrect of gebrekkig.

Ondanks het feit dat de gemiddelde Islamofobie patient geen enkele vorm van overlast of irritatie veroorzaakt, is de Nederlandse media een soort hetze tegen deze ernstig zieke mensen (en hun families en vrienden) begonnen. Het NRC, het Parool, de Volkskrant, Joop, AD, noem ze maar op: het ene na het andere artikel over Islamofobie en hoe vreselijk intolerant en racistisch die arme zieke mensen wel niet zijn. Hier klopt echter niets van. Men begrijpt de ziekte helemaal niet. Een Islamofobie patient is helemaal niet racistisch, of intolerant. De patient is ernstig ziek. De patient is doods- en doodsbang van de Islam, het geloof, de gebruiken en Moslims. Een Islamofobie patient heeft moeite om naar een Marokkaanse bakker te gaan, of een Broodje Döner te bestellen. De patient zal geen Moskee in durven en geen Turkse bruiloft kunnen bijwonen. De angst voor de Islam is domweg te groot.

Een Islamofobie patient zal nooit handen schudden met een Moslima, ook niet als de Moslima daar zelf expliciet om vraagt.

De angst voor fysiek contact met een Moslim verhindert dat.

Een Islamofobie patient doet niemand kwaad.

De haatcampagne in de media heeft echter wel hele nadelige gevolgen voor onze samenleving.

De FPÖ is een partij in Oostenrijk. De partij is fors rechts. Een strikt en stevig ‘law and order” beleid, weinig begrip voor migranten, een afkeer van diversiteit, een nationalistische kijk op de wereld. De partij wordt dan ook – al jaren – omschreven als Islamofobisch. Dit is natuurlijk een misvatting. Een partij kan niet “ziek” zijn of aan een fobie lijden. De individuele partijleden uiteraard wel, maar we hebben geen inzicht in de medische gegevens van partijleden of mensen die op deze partij stemmen.

Door de aanhoudende hetze en haatcampagne in de media echter, besloot deze normaliter vredelievende, tolerante en multiculturele Tunesiër over te gaan tot geweld. Na een jarenlang bombardement van steady and vulgar propaganda, meende deze migrant dat Islamofobie voor hem persoonlijk een gevaar vormde en ondernam deze walgelijke daad. Onderzoek door politie wijst inmiddels uit dat het vermoorde echtpaar nog nooit behandeld is voor enige phobias, Islamo- of anderen. Zelfs als beide bejaarden wel onder behandeling stonden, of op een wachtlijst stonden voor behandeling, dan nog zou deze daad niet meer zijn dan een afschuwelijke moord. Bejaarden die aan Islamofobie lijden hebben behandeling en medicatie nodig en die valt beslist niet gemakkelijk te vinden.

Wat moeten wij vinden van deze dader?

Wel... dit is de eerste anti Islamofobie terroristische aanslag.

Dankzij het fear mongering en het demoniseren van deze ernstig zieke mensen door onze media, zijn er dus groepen ontstaan die extreem anti-Islamofobisch zijn. Dit soort groepen en mensen hebben geen achtergrond als healthcare workers of geneeswetenschappers, maar zijn wel dagelijks aan het schreeuwen over een ziekte waar ze duidelijk niets van begrijpen. Enige aanpak van deze nare ziekte dient te beginnen bij het Ministerie van Volksgezondheid, niet op de opiniepagina’s vol met meningen van amateurs die niets weten van deze aandoening.

Tot dit gebeurt zullen er meer anti Islamofobische terroristische aanslagen volgen.

Dit soort aanslagen zijn beslist geen pretje voor de gemiddelde Islamofobie patient.

Het is een hardnekkige ziekte.

En door dit soort anti-Islamofobische terreuraanslagen, neemt de eigenlijke Islamofobie, de eigenlijke angst, voor de Islam, de Profeet, Allah en Moslims, alleen maar toe.

Wij doen een oproep aan alle verantwoordelijke, professionele journalisten van Nederland.

Stop het demoniseren!

Islamofobie hoort thuis in de behandelkamer, wellicht in een medisch tijdschrift, maar beslist niet op de opiniepagina’s.

Share