“Amsterdammers Moeten Zich Veilig Kunnen Voelen In Hun Eigen Buurt”

, , Comments Off on “Amsterdammers Moeten Zich Veilig Kunnen Voelen In Hun Eigen Buurt”

Jaren geleden huurde ik een dure vrije sector flat. De verhuurder nam het niet zo nauw met de regels met als gevolg dat het hele complex vol met criminelen zat. In de tijd dat ik er woonde, 2010-2013, werden er vijf (5) wietplantages ontdekt en opgerold, er werd een xtc lab gevonden in een van de dure benedenwoningen, een steekpartij, een schietpartij en talloze pogingen tot inbraak/diefstal via de parkeergarage. Veel bewoners waren bang en klaagden steen en been bij de verhuurder. Die schakelde vervolgens Politie in, een buurtregisseur. Hij kwam langs om met de bewoners te praten, in een (1) van de pas ontruimde woningen. Mijn buren woonden er al langer, dus die hadden nog meer meegemaakt. Die arme buurtregisseur kreeg een wereld van zeik over zich heen! Hij bleef er nuchter onder: Tja, ontruimingen, drugshandel, dat… is wonen in Amsterdam.

In zijn vakgebied waren dat soort dingen normaal geworden.

Voor mijn buren, die stuk voor stuk, veelal net even meer betaalden dan 1200 euro huur ex servicekosten was het beslist niet normaal.

Die periode is voor mij eigenlijk de eerste keer dat ik met criminaliteit te maken krijg; de eerste keer dat het vlakbij gebeurt.

Daarvoor nooit iets meegemaakt, maar misschien lette ik wel helemaal niet goed op?

Waar we nu wonen is het overdag superleuk, veel kinderen, de hele straat leeft.

‘s Avonds is het hier echter een stuk minder.

De Politiehelikopter komt geregeld overvliegen en we hebben nu – sinds 2013 – zo’n vier (4) keer (x) een arrestatieteam in actie zien komen.

Wij willen al geruime tijd weg uit Amsterdam. We willen met een jaar of 2-3 weg zijn.

We gaan dan op zoek naar meer ruimte, meer groen voor meer buiten leven en een gezondere, rustigere levensstijl.

Amsterdam is te druk, te vies, te duur en oh ja… de schietpartijen lopen de spuigaten uit.

no-guns-allowed

Parool: Doodgeschoten M. Bouchikhi (17) was stagiair in buurtcentrum.

Ik las het gisteren.

Vreselijk niet?

Arm kind.

Arme ouders.

De 17-jarige Mohammed Bouchikhi, die vrijdagavond is doodgeschoten in het buurthuis aan de Grote Wittenburgerstraat, was daar als stagiair aan het werk. Hij was geheel onbekend bij de politie.

Ik heb hier diverse keren voor gewaarschuwd op dit blog. De idioten die met vuurwapens lopen te schieten zijn a.) niet bijzonder vaardig,  b.) niet bijzonder intelligent en c.) men schiet met hele zware wapens. Er zijn al twee mensen doodgeschoten omdat ze de verkeerde kleur auto reden. Een moeder werd doodgeschoten waar ‘r kinderen bij waren. Een vent werd met een Kalashnikov kapotgeschoten omdat ie uit z’n auto stapte in de verkeerde straat. En dan is er dat afgehakte hoofd. Het is complete en totale waanzin wat we als stad aan het meemaken zijn.

De recherche heeft nog geen idee of hij iets van doen had met Gianni L. (19), het waarschijnlijke eigenlijke doelwit van de twee schutters. Zij riepen om hem. Hij raakte zwaargewond aan nek en borst, maar is na een spoedoperatie buiten levensgevaar. Het lijkt er op dat in het buurthuis een tiental keer is geschoten en dat die schoten niet zijn afgevuurd met het automatische wapen dat één van de mannen bij zich had.

Met een automatisch wapen schieten op een fokking buurtcentrum.

Shaking No Emoticon

Eerdere aanslag
Het waarschijnlijke doelwit Gianni L. was op 23 november ook al gewond geraakt toen op Kattenburg de 19-jarige Ayman Mouyah werd doodgeschoten en nog twee vrienden gewond raakten. De recherche onderzoekt zijn achtergrond. Uiteraard wordt ook bekeken of de beide schietpartijen verband met elkaar houden. Die eerste schietpartij, waarvoor Amsterdammer Tim S. (39) vast zit, leek voort te komen uit een slepende straatruzie.

Het is dood- en doodeng.

Vorige keer was het ook een heel jong iemand.

Om een fucking straatruzie.

De schietpartij van gisteravond lijkt een professionele liquidatie. Het lijkt een wonder dat niet meer aanwezigen geraakt zijn, waaronder kinderen.

Nou, er is dus wel een kind geraakt en doodgeschoten, maar yes, een wonder.

Een absoluut wonder.

En dat betekent dat dit dus echt niet meer zo kan.

Politie moet kei- en keihard gaan optreden tegen vuurwapens.

We hebben een soort task force nodig, die dit soort gekken opspoort, opjaagt, pakt, vervolgt en van de straat haalt.

burgemeester-jozias

En de rest van Amsterdam?

Want dit probleem doet zich echt niet alleen voor “op de Oostelijke eilanden”, lieve (waarnemend red.) Burgemeester.

Share