Amsterdam West Is Een Shithol!

, , Comments Off on Amsterdam West Is Een Shithol!

Ik wil dat best nog een keer herhalen.

Amsterdam West is een shithol!

We hebben cameratoezicht in de Jan Evertsenstraat, een alcoholverbod op diverse pleinen. Vrijwel alle winkels rondom het Bos en Lommerplein gaan weg of staan leeg. De markt op Plein ’40-’45 is dooier dan disco. Gewapende overvallen in Osdorp, de Baarsjes, Overtoomse Veld, Geuzenveld en Bos en Lommer. We hebben tientallen liquidaties in diezelfde wijken door de Mocro-Maffia. Mijn oude lagere school is een Salafistisch bolwerk geworden; mijn oude middelbare school is er niet veel beter aan toe. In de Bos en Lommer werden twee politieauto’s in de fik gestoken; rondom de Jan van Galenstraat is een bende actief die levensgevaarlijk is. Onze stad kent een zogenaamde “top 600” van jeugdige criminelen; verreweg de meeste “jongeren” op die lijst zijn Marokkanen uit Amsterdam West. Bijna de helft van de Islamitische gebedshuizen in West is overgenomen door Salafisten. Onze politie “viert” Iftar maaltijden in gebedshuizen waar haatpredikers uit de Golf staten geregeld te gast zijn.

En vanmorgen kwam ik deze tegen.

camera-surveillance

Dit is de wijk waar ik geboren ben.

We zijn verhuisd naar Osdorp toen ik een jaar of 12 werd.

Parool: Rest van het jaar cameratoezicht in Overtoomse Veld.

In de wijk Overtoomse Veld hangen sinds vrijdag camera’s die de openbare orde in de gaten moeten houden.  Aanleiding voor het vastleggen van het straatbeeld in Overtoomse Veld is een lange reeks incidenten in de wijk. Zo werd in de Marius Bauerstraat een hondengeleider van de politie bekogeld met stenen, twee collega’s door een groep van zo’n 25 jongeren belaagd in de Jan Tooropstraat en een politiebus in brand gestoken.

Leuk!

Dat noem je “diversiteit vieren”.

In maart vorig jaar werd ondernemer en fietsenmaker Temel Kobya op klaarlichte dag vermoord in zijn winkel aan de Jan Tooropstraat. De man die justitie van die steekpartij verdenkt probeerde mogelijk twee maanden eerder ook al iemand dood te slaan. Beide gevallen lijken om roofovervallen te gaan.

Ja, maar die meneer werd “stelselmatig achtergesteld”.

De camera’s hangen in een ‘aandachtsgebied’ dat onder meer de Jan Tooropstraat, Marius Bauerstraat, het August Allebéplein en de Willem Roeloffstraat. Daar werden vorig jaar 16 winkeldiefstallen geregistreerd. De teller staat in 2017 al op 12 overvallen. Vorige maand werd in de Albert Heijn op het August Allebéplein een man zeer ernstig mishandeld. ‘Willem Roelofs groep’. De gemeente heeft een gezelschap probleemjongeren in beeld die de ‘Willem Roelofs groep’ wordt genoemd en uit ongeveer 10 tot 15 leden bestaat. Tegen hen is al een aantal maatregelen genomen, maar die hebben de overlast nog niet voldoende doen afnemen, vindt de gemeente.

Toen ik terugkwam uit London en weer in A’dam ging wonen heb ik precies daar gewoond.

Ook toen was het een absolute hel.

En dat is – gek genoeg – erger geworden.

 

Share