Amsterdam: Voorbereidingen Op Aanslag In Volle Gang!

, , Comments Off on Amsterdam: Voorbereidingen Op Aanslag In Volle Gang!

De aanslag moet nog beginnen, maar de stemming zit er al goed in.

De binnenstad van Amsterdam maakt zich op voor een aanslag.

Wapen A'dam Icon

Parool: Amsterdam bekijkt extra maatregelen tegen terreur.

Nu al?

Ja lieve mensen, na de vijfde (5e) aanslag met een wit busje, wordt zelfs de stoffige Gemeenteraad van Amsterdam een beetje wakker.

De terroristische aanslagen met voertuigen leiden ertoe dat Amsterdam onderzoek doet naar eventuele extra veiligheidsmaatregelen op drukke plekken in de stad

Die extra veiligheidsmaatregelen heeft men pas verwijderd bij het Anne Frank Huis. Dat is namelijk geen “drukke plek in de stad”. In plaats van extra politiebeveiliging hangen daar nu allerlei camera’s en die hangen heel hoog, dus die kun je niet kapot rijden met een wit busje.

Daarbij wordt onder meer gekeken naar de inritten van de Kalverstraat. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen gemeente, politie en het Openbaar Ministerie (OM) met ondernemers na de recente aanslagen in Spanje. Vorige week werd juist nog verkondigd dat er geen extra maatregelen zouden worden getroffen, omdat die de stad zouden verlammen. Daar komt de gemeente nu op terug.

Jeetje.

Dus de mensen die in Amsterdam wonen en de vele miljoenen toeristen die de stad bezoeken willen zich “veiliger” voelen?

Wie had dat nou ooit gedacht?

Doordat terroristen steeds vaker gebruikmaken van een voertuig bij het plegen van een aanslag, neemt volgens burgemeester Eberhard van der Laan de “voorstelbaarheid dat dit ook in Amsterdam gebeurt verder toe,” schrijft hij aan de gemeenteraad. Dat leidt volgens hem begrijpelijkerwijs tot zorgen onder Amsterdammers en ondernemers.

Heel goed Eberhard: minder huilen om Nouri en “verbinding” en iets meer gaan nadenken over terreur en radicalisering.

Je kunt het wel.

De aanslagen maken volgens Van der Laan duidelijk dat alle drukke plekken in grote steden een voorstelbaar doelwit zijn, vooral plekken met een internationaal symbolische waarde. Hij benadrukt echter dat er geen concrete informatie is over een aanslag en dat deze stap past in het huidige, substantiële dreigingsbeeld. Amsterdam trof al eerder diverse zichtbare en onzichtbare maatregelen.

Die Eberhard. Aanslag na aanslag. In Frankrijk, in Duitsland, in Zweden, in Engeland en nu dan in Spanje. Nou denkt Eberhard na een jaar of wat… het lijkt er verdomd veel op dat iedere stad zomaar het doelwit kan worden. Laten we ons daar eens op gaan voorbereiden. We krijgen dus overal “versiering” en zetten alles klaar voor als dan eindelijk die aanslag plaatsvindt. Het is een bedoening van jewelste want dergelijke voorbereidingen zijn altijd leuk.

De driehoek kijkt naar drempelverhogende maar proportionele maatregelen, waarbij het normale leven zo veel mogelijk moet kunnen doorgaan. Het type maatregel kan per locatie verschillen. De komende weken wordt uitgewerkt welke locaties hiervoor in aanmerking komen. Ondernemers reageren volgens de gemeente verheugd op de uitkomst van het gesprek. “We gaan samen aan de slag, wat binnen een paar weken moet leiden tot concrete plannen voor het plaatsen van fysieke barrières.”

Ondertussen zijn medewerkers van diezelfde Gemeente druk bezig jongeren te radicaliseren in vier van de zes wijken van Amsterdam.

En de helft van de Marokkaanse gebedshuizen is overgenomen door Salafisten.

En de terrorist die zoveel mensen kapot reed in Duitsland reisde doodleuk via Amsterdam, via Sloterdijk, naar Milaan.

Pas op hoor Terrorist!

Kom maar niet naar Amsterdam!

Wij hebben drempelverhogende en proportionele maatregelen getroffen!

road-barriers

Helpen die drempelverhogende en proportionele maatregelen ook tegen een bomvest? een kalashnikov? een machete?

Shaking No Emoticon

Share