Amaai, Gadverpielekes! Dat Is Mij Schrikken!

, , Comments Off on Amaai, Gadverpielekes! Dat Is Mij Schrikken!

Onze professionele, objectieve, diverse en vooral tolerante media is niet blij met de uitslag van het Turkse referendum.

De zorgen gaan echter vooral uit richting Erdogan en Europa. Hoe nu verder?

De vele slachtoffers van de purge komen niet in de artikelen voor.

Soms worden wat aantallen genoemd en daar blijft het dan bij.

Waar we ons helemaal niet druk om moeten maken zijn uiteraard de Turken die in Nederland wonen.

Zo’n 71% van deze mensen is helemaal en hartstikke dol van Erdogan.

Je verwacht debat en discussie over de Turkse integratie.

Die lijkt volledig mislukt?

Neen.

Shaking No Emoticon

De ideologen van de Persgroep doen daar niet aan.

De elite in Den Haag lult er omheen.

Bij onze zuiderburen lijkt dat anders te gaan.

NRC: België schrikt van massaal ‘ja’ door Belgische Turken.

Stats TK referendum

Het zijn beslist geen cijfers om blij mee te zijn.

Kamerlid Hendrik Bogaert van de Vlaamse christendemocratische regeringspartij CD&V tweette zondag dat de situatie „niet houdbaar” is en dat de mogelijkheid tot een dubbele nationaliteit in België moet worden afgeschaft. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageerde enthousiast met een „let’s do it” en bij Open VLD zei Vlaams Parlementslid Ann Brusseel dat het Turkse referendum aantoont dat de dubbele nationaliteit „zeer nare implicaties kan hebben”. De verschillende partijen denken dat de dubbele nationaliteit de integratie belemmert.

Ja eens.

Kiezen. Of Turks, of Marokkaans, of Nederlands.

En als je Turks of Marokkaans kiest dan ben je dus geen EU burger en dat betekent dus een behoorlijk visum en een verblijfsvergunning regelen.

Als je hier niet werkt, geen bedrijf hebt, niet een opleiding volgt?

Dan betekent dat dus terug naar het land van herkomst, conform de nationaliteit die je prefereert.

Dus terug naar Turkije, of Marokko, etc.

Als jij jezelf echt voornamelijk ziet als Turks en Moslim?

En je woont hier al generaties lang?

Dan is de integatie, het multiculturalisme, grandioos aan het falen.

Je bent eigenlijk gewoon een Nederlander. Je ging naar dezelfde scholen als de autochtoonse bevolking. Zag dezelfde televisie, films, droeg dezelfde kleding, ging naar dezelfde winkels, betaalde dezelfde belasting, luisterde naar dezelfde muziek, humor etc.

Maar je bent geen Nederlander.

Want je wilt geen Nederlander zijn.

Er is hier 1 enkele uitzondering denkbaar. Profatleten. Je wilt op het hoogste niveau presteren. Als je in Nederland niet wordt geselecteerd? Dan kies je voor de Marokkaanse sportbond. Ik heb daar alle begrip en respect voor. Je traint je hele leven, dan wil je presteren ook en niet op de bank zitten, of nog erger thuis zitten. Omgekeerd gebeurt het ook. In Marokko krijg je geen plek in de equipe, maar de Nederlandse Judobond zit om jou te springen? Sure, dan wissel je en word je Nederlander want je wilt perse presteren, winnen etc.

Het overgrote deel van de dubbele paspoorthouders zijn echter geen atleten.

Dus kiezen.

Ik snap het probleem echt niet.

Er lopen kinderen in A’dam West rond, amper 6 jaar en die zijn kei- en keihard aan het schreeuwen dat ze Marokkaans zijn en Moslim.

Ze zijn nog nooit naar een Moskee geweest, Arabisch beheersen ze nog niet en Marokko kunnen ze niet eens vinden op de kaart.

Ze weten prima waar de Dam is, wat FEBO is, wat het Rijksmuseum is, wie Maxima is, wie Mark Rutte is, wie Dieuwertje Blok is en wie Geert Wilders is.

Waarom?

Omdat ze Nederlandse kinderen zijn.

Integratie faalt

In Belgische kranten wordt ondertussen gesuggereerd dat de kwestie groter is dan die van de dubbele nationaliteit. Bij De Standaard meldt het commentaar dinsdag „hoe onzinnig het is om nu overhaast één remedie te zoeken”. „Ergens is het misgegaan met het Belgische integratiemodel”, kopte de Waals-Belgische krant Le Soir maandag boven een interview.

Net als in Nederland.

Op sociale media gaan grafieken rond uit schoolonderzoek PISA. Daarop is te zien dat leerlingen van Turkse afkomst in België veel vaker blijven zitten. Het bijbehorende rapport vermeldt dat studenten met een migratieachtergrond al tijden „significant slechter presteren” dan leerlingen van Belgische afkomst. Volgens De Standaard „geen sterker signaal dat de integratie van Vlamingen van Turkse komaf faalt. […] Wat ook de oorzaken zijn, we weten allang dat we ons dat niet kunnen permitteren”, concludeert de krant.

Er komen Gemeentelijke verkiezingen aan in Amsterdam.

DENK (de rechts-reactionaire, crypto-Islamofascistische partij) gaat daar een monsterzege scoren.

Als jij in Nieuw West woont?

En je bent hoogopgeleid, blank, atheist, homo of centrum-rechts?

Wordt het dan niet tijd voor een Plan B?

Share