All Media Is Toxic

, , Comments Off on All Media Is Toxic

Het probleem met “de media” is dat het allemaal zo’n grote shitzooi is.

Zo bladerde ik recent door NU.nl heen?

Een of andere gek heeft met een rocket launcher (een soort bazooka, anti-tank wapen) een raket afgevuurd op de kantoren van de Panorama en de Nieuwe Revu… bij fucking Sloterdijk. Ik ben daar echt goed ontevreden over. Ik kom geregeld bij en langs Sloterdijk en nu zal ik bij een <x> aantal bezoeken voortdurend denken aan die rocket launcher. Nu ben ik de eerste die zal toegeven dat de Nieuwe Revu en de Panorama absolute schijtbladen zijn, maar een fucking rocket launcher? Het idee dat er gekken (want het zijn er meer red.) in dit land rondlopen (en rondrijden, wedden?) die graag een rocket launcher willen hebben en dat ding vervolgens ook nog eens willen gebruiken word ik diep ongelukkig van.

Een paar dagen daarna reed een gek een busje door de gevel van het kantoor van de Telegraaf heen. Busje in de fik, gigantische schade en uiteraard grote paniek. Ik ben beslist geen “fan” van de Telegraaf, van geen enkele krant, maar dit is (opnieuw) totale en complete waanzin.

Zoals de oplettende lezer weet, heb ik mij volledig teruggetrokken uit het medialandschap. Ik volgde het nieuws eigenlijk nooit. Ik keek een paar minuten CNN en dan vond ik het wel best. “Wat er in de wereld gebeurt” heeft mij domweg nooit echt veel geboeid. Als experiment heb ik toen bijna een vol jaar (2017) als een echte junkie “het nieuws” gevolgd, een hele hoop kranten en dat was… schokkend! Vrijwel dagelijks mocht ik dan lezen dat ik een racist, sexist, nazi of weetikveel ben, omdat ik niet <vul in> of omdat ik wel <vul in>. Het was echt schrikken. Artikel na artikel vol ideologische waanzin. Het meeste “nieuws” is bovendien slecht “nieuws”, dus ik werd depressiever en depressiever tot ik het echt niet meer trok. Ergens eind 2017 heb ik toen besloten: No mas! Het is genoeg. Handdoek in de ring en aju!

Sindsdien ben ik bezig met een heuse media blackout.

Het idee is zo min mogelijk “media” consumeren en helemaal geen enkele vorm van “nieuws” consumeren.

Het vervelende is dat dit natuurlijk onmogelijk is. Zelfs als je geen “nieuws” leest of kijkt, dan kijk je films, of luistert muziek, of leest een boek etc. Helemaal geen media lukt mij alleen als ik ga wandelen. Ik neem dan vrijwel niks mee en onderweg kom ik – buiten reclamezuilen – vrijwel geen media tegen. Nu vind ik het wel leuk om – met name ‘s morgens – wat online door shit heen te scrollen, dus ik lees dan entertainment news en digital/tech news. Dat is niet ideologisch en daar kom je geen schuimbekkende gekte tegen…

… althans… dat dacht ik.

De film Solo: A Star Wars Story maakte daar een abrupt einde aan.

soylo

Wie vindt Han Solo nou niet leuk?

Wie wil er nou niet zien hoe ie vroeger was, toen ie jong was?

Wie is er nou niet dol op yet another fucking prequel?

Solo kwam vlak na The Last Jedi uitThe Last Jedi is verreweg de allerslechtste Star Wars film ooit. Het is er-bar-me-lijk! De fans (met name in de US) vonden dat niks en begonnen te mekkeren en te klagen en te stampvoeten en te gillen. De fans waren heel geduldig geweest. Ze hadden Disney het voordeel van de twijfel gegeven. De eerste film, The Force Awakens uit 2015, deed het fantastisch. Na 10 jaar geen Star Wars film wilde iedereen zien hoe het verhaal verder zou gaan. Geen fucking prequels meer, maar terug naar de avonturen van Leia, Han en vooral Luke Skywalker. The Force Awakens werd ontvangen als een soort klassiek meesterwerk met niets dan positieve reviews. Ik heb de film zelfs in de bios gezien en ik ga nooit naar de bios. En ook ik vond de film erg goed de eerste keer dat ik ‘m zag. Toen ik de film echter een 2e keer zag, vond ik de film eigenlijk vrij waardeloos. De daaropvolgende film, The Last Jedi, was zo vreselijk slecht dat het echt moeilijk was de film helemaal “af” te kijken Het was embarrassing. Veel fans waren er toen wel klaar mee.

De makers van de films, Lucasfilm, besloot toen … in een unprecedented move… om het grootste gedeelte van hun fans te beledigen.

Zo bleek ik een racist en een sexist en een vrouwenhatende nazi te zijn… omdat ik The Last Jedi niet goed vond.

Ik vond dat uiteraard niet leuk om te horen.

Vervolgens komt Solo: A Star Wars Story uit en… ook die film wordt door “de media” grotendeels de hemel ingeprezen. De film was dan weliswaar niet “perfect”, maar het was een heel “entertaining” ruimtevaartavontuur met Han Solo en Chewbacca. De fans dachten daar duidelijk heel anders over. De film is waardeloos.

Lucasfilm besloot toen … om opnieuw… alle fans die de film niet goed vonden uit te maken voor sexistische racisten vrouwenhaters die allemaal terug willen naar 1950 en de winkels dicht op zondag.

Dus even goed opletten?

Als jij The Last Jedi een kutfilm vindt? Dan ben je een racist en een sexist!

En als jij Solo: A Star Wars Story een schijtfilm vindt? Dan ben je een racist en een sexist!

Ik heb in 2017 een vol jaar lang(!) dergelijke ellende in de reguliere media gelezen, dus ik had zoiets van whoa, what the fuck? Inmiddels heb ik meer onderzoek gedaan en ben als een gek aan de Google geslagen. Het is allemaal om te huilen. Als je een beetje Youtube gebruikt en zoekt op The Last Jedi, Solo, Soylo, SJW, Kathleen Kennedy, Disney Star Wars sucks etc? Dan gaat er een fucking beerput open, da’s niet normaal meer. Het vervelende aan die beerput is echter dat het 1.) veelal hele leuke youtubers zijn, die met vreselijk geestige dingen komen en 2.) … ze hebben veelal gelijk!

Dit is mijn favoriete kanaal. Ethan van Scriver is (naar mijn bescheiden mening) de allerleukste Star Wars basher.

https://www.youtube.com/channel/UCp8nOGQKLpFhtoIOOUVK40g

Star Wars is … nou ja… officially over! Als dit soort ellende begint dan komt er geen einde meer aan. Er komt nog een deel IX aan, in december 2019, men begint in juli 2018 met filmen, in Schotland, maar dat maakt allemaal geen ruk meer uit. Na The Last Jedi zijn alle verhaallijnen dooier dan disco, dus er valt domweg niets meer te vertellen aan bijzonder verhaal. Het is echt heel erg bijzonder. Hoe kun je Star Wars verknallen? Hoe de fok krijg je dat in godsnaam voor elkaar? Het is het meest succesvolle brand ooit, de meest geliefde filmreeks ooit… maar helaas. Disney heeft Star Wars helemaal verknald en ze hadden er slechts 2 films voor nodig. Star Wars is nu een onderdeel geworden van de culture war tussen “links en activistisch” Hollywood en de echte, eigenlijke fans.

Daarom zeg ik: All Media Is Toxic.

Of je leest afschuwelijk slecht nieuws, over aanslagen, moord, dood en ellende. Of je word uitgemaakt voor racist omdat je Munire Manisa een trut vindt.

Sinds mijn laatste artikel over Star Wars ben ik veel over bovenstaande aan het nadenken geweest. Dat kwam mijn media blackout beslist niet ten goede. Ik ging toch weer ‘s morgens door kranten klikken. Ik ging toch weer opinie lezen. Ik ging toch weer gefrustreerd, in het donker, in mijn eentje, achter die laptop allerlei ellende lezen, luisteren en bekijken.

En dat moet je echt niet doen.

Want je kunt jezelf lelijk bezeren.

Na een uiterst “open”, “integere” en vooral “transparante” sollicitatieprocedure, wordt Femke Halsema… de nieuwe BurgerMama van Amsterdam.

Da’s gek, want ik wist een paar jaar geleden al dat ze de nieuwe BurgerMama zou worden.

Een hele rits grachtengordeldieren en speculanten aan de Zuidas vinden haar “leuk”.

keep-calm-and-oh-my-god-were-all-gonna-die

 

Ik voelde mij best goed… ik werd wakker, ik nam mijn juice, mijn mean espresso… maar toen ging het allemaal mis. Ik bekeek NU.nl, kwam dit tegen… en nu ben ik helemaal depressief.

Ik wil verhuizen.

Share