5mins, 23km/h, 45cal, 115-130bpm, 1,5km

, , Comments Off on 5mins, 23km/h, 45cal, 115-130bpm, 1,5km

We gaan verder met SlimK1nd Lifestyle, towards a more healthy and wholesome you!

De titel is spannend niet?

Nee, het zijn geen landing coordinates voor de UFOs.

Shaking No Emoticon

Het staat voor 5 minuten, 23 kilometer per uur, een hartslag van 115-130 beats per minute en zo’n 1,5 kilometer afstand afgelegd.

Hoe, vraagt u?

Nou zo.

x1-bike

x1-bike-opgeklapt

De kleine kabouter kwam uit school, na CITO woordenschat (hoogste niveau) en sprong er direct op. Ze is dik 20 minuten aan het knallen geweest, op een hele zware stand en verbrandde (volgens dat meterdingetje) 115 calories. Ik maak mij daar uiteraard zorgen over. De lengte van de oefening, de zwaarte van de stand van het apparaat zijn natuurlijk veul belangrijker dan calories…. maar ja, wat kan ik zeggen? Ze begint een jonge vrouw te worden.

Je moet je voorstellen: die inspanning komt na een hele dag school, met gym, CITO en een heel eind wandelen door de regen en de kou. Ze gooide ‘r shit op de grond, deed ‘r haar in een staart en ging knallen!

Ik heb de deur dichtgedaan.

Ik kon er niet naar kijken.

Ik voelde mij waardeloos.

(En heel erg oud red.)

JA!

Nod Yes Icon

Ik heb een folding bike gekocht.

Dit is een spotgoedkope.

Ik ben gestopt met roken. Ik zit nu twee volle weken aan een gezond ontbijt. Ik ben nu 10 dagen lekker bezig met wat krachttraining.

Time for the next level. 

En dat is bewegen, zweten, gillen, janken, krampachtig gelaatsuitdrukkingen en cardio. Ik wil echt niet naar zo’n fitness tent. Er zijn weinig sporten die ik echt intensief kan beoefenen (want ik ben stekeblind). En het kost allemaal bakken met geld. Als ik zelf wil sporten? Dan moet die kleine mee, of een oppas en reizen en contributie en kantine etc. Ik krijg al fokking hoofdpijn als ik eraan denk.

Er zijn waaaanzinnige mooie exercise bikes te krijgen, voor evenzo wahnsinnige prijzen. Ik was een ander model (fors wat duurder) aan het overwegen, maar toen dacht ik: Yea en dan gebruiken we dat ding straks een paar maanden en raken erop uitgekeken en dan staat dat fokking ding daar passief agressief te doen en ruimte in te nemen en zo. Bovendien was dat ding niet opklapbaar. Ik wil niet zo’n groot ding wat daar maar staat. Dan ga ik mijn schuldig en slecht voelen als ik het niet gebruik. Dit ding kwam in delen; in elkaar geschroefd in een half uurtje. Daarna beetje pielen met zadel, standen en dat meterdingetje. Hij klapt gemakkelijk in elkaar en dan wordt het een soort opstaande strijkplank en die zet je tegen de muur, rechtop, in een hoek, naast de spiegel. (Of whereever. Liggen naast of onder je bed kan niet, het is echt rechtopstaand).

Ik heb ‘r een matje onder gelegd, want ik wil mijn tapijt sparen.

De poes vindt het matje nu al leuk, dus ik vrees dat ik die rap kwijtraak.

Mijn ex en ik hebben dit weekend allerlei dingen richting grof vuil gekregen EN de huiskamer opnieuw ingericht EN mijn slaapkamer opnieuw ingericht. Er is nu een enorme hoeveelheid ruimte. Je klapt dit ding uit. Knalt een tijdje op die fiets. Zweet en scheldt wat. En klapt dat ding weer in.

Er kwam natuurlijk een handig boekje bij, met oefeningen, maar ik zie online veel leukere dingen.

Het idee is dat beide dames en ikzelf die fiets gaan gebruiken voor fitness, krachttraining, uithouding en cardio.

Je doet de deur dicht, doet je koptelefoon op, klapt die fiets uit, rost als een bezetene 30 minuten, klaar.

Aan het einde van de dag, als ik gegeten heb, ben ik echt wel goed op. Ik ben dan wakker vanaf een uur of 3 ‘s morgens. Ik ben dus heel tam, heel mellow en doe vooral rustig aan. Ik slof nog een paar uur rond en zak dan onderuit met een documentaire of eBook in mijn bed. Ik had echter die kleine zien knallen en dat ging toch aan mij knagen. En ik zat met een glas bier niks te doen en ik keek zo’n beetje naar die bike en ik dacht van, ach, how hard can it be? Ik ben dus op dezelfde stand als die kleine, hard gaan trappen (zoals zij deed).

Ik hield dat 5 minuten vol.

(Dat kind van mij is een soort superheld).

En nu doet mijn kont heel veel zeer.

En mijn buik.

En mijn benen.

Maar de score mag er zijn, denk ik dan? 1,5 kilometer is vast waardeloos en 23 kilometer per uur qua snelheid zal ook niks voorstellen, maar de hartslag was goed en ik was 5 minuten aan het knallen.

Dat moet naar 15 minuten, superintensief fietsen tot het zweet zweer je uitbreekt en echt alles pijn doet.

Dan 10 minuten cooldown.

En dan nog eens 15 minuten voluit.

Vette cardio.

En dan daarna iets met uithouding, proberen een uur door te fietsen op een bepaalde stand.

De jongedame duwde er een bord eten in en wandelt rond alsof er niets aan de hand is.

Ikzelf zit in elkaar achter mijn laptop.

Mijn wonden te likken.

Oh fuck, dat ^!&&@@ kind klimt weer op die fiets…

Zingend!

Ik ga ergens huilen. Morgen meer.

Update: 20 guilt ridden minutes later....

En toen kwam ‘r telefoon, en ‘r JBL speaker en nu is het beats en wordt er vrij fanatiek gefietst.

(En gezongen red.)

Om het allemaal nog net even erger te maken?

Door de serie Stranger Things, is ze nu helemaal “into the 80s”, dus muziek, kleding, films, the works. 

Ik kan heel goed zonder 80s muziek.

Zeker ‘s avonds.

Als ik pijn heb.

Het is echt vrij bijzonder. Ze begint later dan ik, maar aan het einde van de dag nog zo’n zware inspanning? Ik doe het ‘r niet na.

(Die kleine van mij is een hele fanatieke sporter en health freak. Toen ik ‘r mijn goede voornemens uitlegde – cardio, krachttraining, stoppen met roken – zei ze “Oh, alweer, succes” en deed toen echt zo’n yawn met ‘r handje append op ‘r telefoon zonder op te kijken en dat steekt nog steeds heel erg. Ik weet dat oudermishandeling niet bestaat, maar dat was het wel, vonnik).

Share