عيد التضحية: Open Brief Aan Anne Fleur Dekker

, , Comments Off on عيد التضحية: Open Brief Aan Anne Fleur Dekker

Lieve Beste Anne Fleur,

Hoe is het met jou?  Met ons alles goed. De eind CITO’s zijn voorbij. Dat betekent dat we ons gaan opmaken voor de zomervakantie. Had jij ook toetsweek? En hoe verliep die? We hopen dat de spanningen tussen jou, je aanhang, GroenLinks en Allard het grachtengordeldier een beetje zijn bedaard. Het waren hele spannende tijden voor ons blog. We hadden nog nooit een podcast op locatie gedaan. Ongetwijfeld zal het ook voor jou een hele gespannen periode geweest zijn. Wij begrijpen dat Allard het goed maakt; hij durft zelfs weer vegetarisch te bestellen bij dat leuke winkeltje op de gracht! We hebben tevens vernomen dat de Papa en Mama van Allard heeeeel lang met jou Papa en Mama hebben gebeld om de angel er een beetje uit te trekken. Daar zijn we erg blij mee. Ruzie tussen kinderen met gedragsproblemen kan lelijk uit de hand lopen. Het is dan verstandig als de grote mensen adequaat ingrijpen want voor je het weet wordt Jeugdzorg gebeld en zitten die arme kinderen in zo’n Doe-Praat-Groep van Punt P.

Ik zie dat je blog op sterven na dood is. Geen nieuwe posts sinds 14 maart 2017. Je laatste tirade over Geert Wilders, de PVV en “het volk” lijkt een echte misser geweest. De PVV werd de 1 na grootste partij van Nederland bij de laatste verkiezingen. Je hebt tevens de enorme groei opmars van DENK en het Forum voor Democratie gemist, zo te lezen. En Groen-Links, de partij die je met veel poeha verlaten hebt doet het beter dan ooit. Politiek is ook heel moeilijk te begrijpen, zeker voor kinderen. Ik zie online dat je sinds die verkiezingen vooral lekker “los” aan het gaan bent op Thierry Baudet en FvD? Daar zijn Allard en zijn ouders maar wat blij mee. Zij hadden van jouw ouders en je SPV’er al begrepen dat je fixatie op Allard wel zou overwaaien zodra je een nieuw slachtoffer had gevonden. En let’s face it: Thierry kan een hoop meer hebben dan Allard.

We begrijpen van GroenLinks dat de extra beveiligingsmaatregelen rondom de Jessias, zijn partner en kinderen voorlopig wel gewoon van kracht blijven. Dat is wel logisch. Jesse’s partner is erg bezorgd om zijn enorme populariteit. Zo’n kudde schreeuwende, vochtige meisjes, die idolaat en volgzaam achter ‘m aanrennen is natuurlijk al eng genoeg. Toen je de partij echter meteen “Groen Rechts” ging noemen (een accurate benaming red.) schrok men natuurlijk een beetje. Als een alom bekende en invloedrijke activiste zoals jijzelf zoiets zegt? Dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben. En de Jessias heeft hele jonge kinderen. Ik wil mij nergens mee bemoeien, maar ik denk dat ook hier een gesprek met Papa en Mama en je SPV’er een hoop zorgen kan wegnemen. 

Ik begrijp dat jouw Papa er op dit moment echt even klaar mee is omdat ze zo lelijk en hysterisch tekeer ging over #vaderdag? Ik geloof dat je de hele dag wilde afschaffen? Maak je niet druk, die draait wel bij. Als je een mooie tekening voor ‘m maakt, of een luchtje of stropdas koopt met een mooie handgeschreven kaart? Papa’s vinden dat over het algemeen prachtig.

Ik schrijf je naar aanleiding van de Ramadan en het op handen zijnde Offerfeest.

Ramadan-Bombathon-2017-27

Ja, je leest het goed. Het is een geweldige periode geweest. De score kwam vorig jaar op 1850 slachtoffers en maar liefst 238 aanslagen. Met nog drie (3) dagen te gaan zal dat dit jaar helaas niet gaan lukken. Daar kunnen die radicale Moslims weinig aan doen. Het is gewoon heel erg warm geweest vanwege climate change en zo. Welke aanslag vond jij het leukste? Ik vind het lastig om te kiezen, maar ik denk toch die aanslag bij dat concert van Ariana Grande. (Mijn 11 jarige dochter is een groot fan en we hebben samen dat benefiet concert gekeken). Welke is jouw favoriet?

Ik las gisteren (misselijk en met tegenzin red.) het NRC en ik moest meteen aan jou denken.

NRC: Veel tekortkomingen bij onverdoofde rituele slacht voor islamitisch Offerfeest.

Bij alle 28 Nederlandse slachthuizen die in 2016 onverdoofd ritueel wilden slachten tijdens het Offerfeest, zijn „tekortkomingen” geconstateerd. Dat meldt toezichthouder Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in het jaarverslag dat woensdag verscheen. De slachthuizen moesten aanpassingen doen om alsnog toestemming te kunnen krijgen voor het onbedwelmd slachten voor het Offerfeest. Twee van de 28 slachthuizen bleken ook bij herinspectie niet aan de eisen voor het slachten van runderen te voldoen. Wat er bij deze slachthuizen niet in orde was, kan een woordvoerder van de organisatie woensdag niet zeggen. Vier andere slachthuizen besloten na de geconstateerde tekortkomingen niet onverdoofd te slachten.

Ja, het is weer zover. Mijn 11-jarige eet “vleesbewust”. Dat betekent concreet een aantal dagen per week geen vlees bij het avondeten en ze neemt geen vleeswaren op brood. Als Papa echter hamburgers, hot dogs of kip-satay maakt? Dan staat ze vooraan. Zelf ben ik dol op vlees, maar het blijft natuurlijk barbaars en onmenselijk ondierlijk wat we die arme runderen, lammeren, kippen en varkens aandoen. Wist je trouwens dat kreeften veelal ook een vreselijk einde wacht? Veel mensen koken de Kreeft levend. Sommige mensen zijn meer humaan. Die slaan de kreeft eerst bewusteloos met de deksel van de pan voordat ze ‘m doodkoken. Ik denk dat verdoven hier beter is. Misschien kun je daar eens iets over schrijven, voor Joop? Ik weet namelijk vrijwel zeker dat Thierry Baudet dol is op Kreeft.

We hebben recentelijk van Luuk Koelman vernomen dat de slachtoffers van Islamitische terreur niet zoveel voorstellen.

Luuk heeft gewoon vet gelijk.

Tijdens het Offerfeest, een belangrijk islamitisch feest dat vorig jaar in september werd gevierd, worden traditiegetrouw veel schapen, geiten en runderen onverdoofd geslacht. Volgens de NVWA ging het om 64.000 dieren, 10 procent meer dan in 2015.

Nog geen 1500 dode mannen, vrouwen en kinderen (plus een veelvoud daarvan aan gewonden) stelt inderdaad niet zoveel voor als je dat vergelijkt met vier-en-zestig duizend dieren (64.000). Toen ISIS begon met mensen te onthoofden op Youtube, Twitter, Instagram, Facebook en Snapchat wilde ik er eigenlijk niets van weten. Mijn morbide nieuwsgierigheid kreeg echter de overhand dus ik heb uiteindelijk toch zo’n video bekeken. Het is precies zoals het ritueel slachten van een lammetje. Ze buigen je hoofd voorover naar beneden, dan snijden ze met een groot mes je keel door, dan trekken ze je hoofd naar achteren (heel sexistisch en dominant aan je haren) en dan snijden ze achterwaarts je hoofd eraf. Ik versta geen Arabisch en dat gebrekkige Engels met zo’n dik accent heb ik echt problemen mee dus ik heb het geluid uitgezet. Ik heb mij laten vertellen (door een kennis met een sterkere maag en meer morbide nieuwsgierigheid dan ik) dat het gillen van de slachtoffers heel veel weg heeft van het gillen van dieren die ritueel geslacht worden. 

Als ik onthoofd zou worden? Dan zou ik graag een verdoving krijgen. Ik heb recent wat vreemde moedervlekken laten verwijderen, dat ging toen ook met een groot en vlijmscherp mes, maar wel gewoon met verdoving.

In 2016 kondigde staatssecretaris Martijn van Dam (Landbouw, PvdA) de voorschriften voor het onverdoofd ritueel slachten te willen aanscherpen. Zo moeten dieren waarvan de keel is doorgesneden straks binnen 40 seconden het bewustzijn hebben verloren. Als dat niet lukt moet een dierenarts het dier alsnog verdoven. De nieuwe regels zijn nog niet wettelijk vastgelegd.

Ik vind dit echt window dressing. Er zijn al jaren studies bekend dat dieren veelal meteen een hartaanval krijgen van de schrik, net als mensen die in zo’n oranje overall ergens in een schijtappartement onthoofd worden. Misschien is dat maar goed ook. Heel bewust meemaken hoe iemand je keel doorsnijdt, nadat ie reeds iemand anders de keel door heeft gesneden is echt geen pretje. Je kunt beter aangereden door een wit bestelbusje, of heel lang naar Thierry Baudet luisteren als ie een toespraak houdt (of piano speelt). Dat is een stuk minder erg. Als je dan na 40 seconden het bewustzijn verliest vindt bovendien niemand dat erg. (Als je er maar niet doorheen schreeuwt als Thierry piano speelt, okay?)

Ritueel slachten is al jaren onderwerp van debat. Een advies uit 2015 van de NVWA om onverdoofd slachten met het oog op dierenwelzijn te verbieden, legde Van Dam naast zich neer. Een initiatiefwetsvoorstel van de Partij voor de Dieren sneuvelde in de Eerste Kamer. Vooral bij runderen duurt het vaak lang voor ze het bewustzijn verliezen nadat de halsslagader is doorgesneden. Op dit moment is de richtlijn van de NVWA dat de dieren na maximaal drie minuten buiten bewustzijn moeten zijn. Als dat niet lukt wordt het dier „nabedwelmd”.

Ik weet waardoor dat komt. Runderen zijn hele grote beesten met een langzaam metabolisme; ze verteren langzaam en hun bloedcirculatie en hartslag ligt veel lager dan bij mensen. Duiven hebben bijvoorbeeld een heel hoog metabolisme. Hun hart klopt wel 200 keer per minuut, een beetje zoals wanneer je over de parkeerplaats loopt richting een demo met een spandoek met daarop “Thierry Baudet is een rapist” en dat iedereen dan naar je kijkt en je hart gaat stampen en zo door al die aandacht? Een duif vindt alles spannend. Wist je dat duif ook gegeten wordt? We draaien ze de nek om en breken dan hun nek om ze dood te maken voordat we ze opeten. Drie minuten langzaam leegbloeden terwijl ik alle besef van mijzelf aan verliezen ben en het leven uit mij loopt lijkt mij echt drie (3) keer (x) niks. En als ik dan na 3:01 nog in leven ben, dan krijg ik ineens een spuit met hele zware drugs? Die had ik dan liever daarvoor gehad. Als ik dan knock out ben? Dan heb ik liever dat iemand een spijker met een paar 100 meter per seconde mijn hersenpan in ramt dan een gek met een groot mes, schreeuwend in een taal die ik niet eens versta.

Ik vind dat slachten alleen verdoofd mag gebeuren. En niet met scherpe messen. Ik begrijp dat jij daar helemaal sterke gevoelens over hebt. Ik las dat je het nummer van een slachtkalf op je pols hebt laten brandmerken? Een beetje net als Auschwitz. Ik vind dat een heel bijzonder statement van je. Ben je niet bang dat je andere jonge mensen op deze manier het verkeerde voorbeeld geeft? Er zijn zat verwarde kinderen, met nog ernstigere gedragsproblemen dan jij en Allard en die snijden en verminken zichzelf. Dat noem je automutilatie. Ben je niet bang dat je met dat brandmerken mensen misschien aanzet tot self harm? Ik ben benieuwd wat jij (en je Faktion aanhang) gaan doen nav het op handen zijnde Offerfeest.

Gaan jullie actie voeren?

Oh en mag jij trouwens schrijven over Moslims en slachten en zo van Joop?

Je bent de laatste tijd eigenlijk veel bezig geweest met het ‘verkeerde’ vlees. Je bent helemaal dol gegaan op het “vlees” in de broek van Thierry Baudet. Die heeft een penis, een lul en die zal ie niet alleen gebruiken om te urineren, maar ook voor recreatief erogeen plezier. Ik begrijp dat jij en je Gruppe aanhang dat heel vervelend vinden en daar wel aandacht aan besteden. Ik vind dat weinig zinvol. Wat Thierry met z’n penis slash lul doet is echt grotendeels zijn zaak en slechts af en toe de zaak van zijn partner. Ik stel daarom voor dat jij en je Jugend aanhang zich weer gaan richten op het juiste vlees. Er is een afschuwelijke pogrom Nakhba op handen. Vier en zestig duizend onschuldige dieren gaan weggevaagd worden van deze planeet op de meest gruwelijke wijze denkbaar.

Hier moet een einde aan komen.

Beheading

P.S.: We wensen je een supergave zomervakantie. Ga je ook naar dat Vegan Food Truck festival in Hilversum?

Met hartelijke groeten,

 

SlimK1nd

Share